title
با وجود اینکه شخصیت های سیاسی ایالات متحده آمریکا همچنان روند برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را به چالش میکشند، جمعی از محققان فعال در حوزه فناوری، از برگزاری همه پرسی با استفاده از سیستم های مبتنی بر اینترنت و بلاکچین حمایت میکنند.
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی محققان آزمایشگاه علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی دانشگاه «MIT»، استفاده از فناوری بلاکچین در برگزاری همه پرسی راهحل قابل اطمینانی برای جذب مشارکت بیشتر نیست، چرا که احتمال دخالت هکرها در روند رایگیری را افزایش میدهد.
یک تیم متشکل از متخصصین حوزه فناوری رمزنگاری (Cryptography) و هوش مصنوعی، باعضویت سانو پارک (Sunoo Park)، مایکل اسپکتر (Michael Specter)، نِها نارولا (Neha Narula) و رونالد ریوست (Ronald L. Rivest)، پس از بررسی فرآیند برگزاری انتخابات آمریکا به این نتیجه رسیدهاند که استفاده از فناوری بلاکچین گزینه مناسبی برای برگزاری «انتخابات سیاسی که نتیجه قابل پیشبینیایی دارند» نیست. این تیم استفاده از روشهای مستقل از نرمافزار، مانند رایگیری حضوری و ارسال برگههای رای از طریق پست را برای برگزاری انتخابات مناسبتر میداند. حفظ امنیت اطلاعات رای دهندگان و محاسبه تمامی آرا درصورت نزدیک شدن رقابت انتخاباتی، بخشی از نگرانیهای مطرح شده از سوی تیم متخصصین دانشگاه MIT در رابطه با انتخابات مبتنی بر بلاکچین است.
پروفسور رونالد ریوست، استاد دانشگاه MIT و نویسنده ارشد این گزارش گفته است: «البته که سیستمهای رایگیری سنتی با مشکلاتی روبهرو هستند، اما استفاده از بلاکچین می تواند احتمال دستکاری گسترده در نتایج رای گیری را تا میزان قابل توجهی افزایش میدهد. افزایش مشارکت مردمی به هرشکلی که باشد میتواند میزان اطمینان به نتایج رایگیری را کاهش دهد.»
وی افزود:
«من تابهحال یک سیستم کامل و قابل اطمینانِ مبتنی بر بلاکچین را ندیدهام که بتوان از آن در برگزاری انتخابات یک شهر کوچک استفاده کرد، چه برسد به آنکه بخواهیم از بلاکچین در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری استفاده کنیم!»
تیم دانشگاه MIT معتقد است که استفاده از بلاکچین در برگزاری انتخابات، با بهکارگیری آن در بازارهای مالی متفاوت است؛ چراکه درصورت وقوع هک و کلاهبرداری در بازار، موسسات مالی میتوانند مبلغی را برای جبران خسارتهای وارد شده به قربانیان این حادثه پرداخت کنند. اما در برگزاری انتخابات هیچ راهی برای بازگرداندن اعتماد از دست رفته رایدهندگان وجود ندارد.
در ماه فوریه (بهمن 98) نیز یک تیم دیگر از دانشگاه MIT گزارشی را منتشر کرد که در آن به آسیب پذیریهای امنیتی ایپلیکیشن رایگیری مبتنی بر بلاکچین (Voatz) اشاره شده بود. با این حال هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه ایالات متحده آمریکا از این ایپلیکیشن در رایگیری کنوانسیونهای قبل از انتخابات عمومی سال جاری استفاده کردند. همچنین گفته میشود که به برخی از شهروندان ایالت یوتا اجازه داده شد که در انتخابات ریاست جمهوری نیز با استفاده از اپلیکیشن Voatz رأی دهند.