تاثیر اختلالات اخیر اینترنت بر فعالین حوزه ارزهای دیجیتال در ایران

دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت، با شدت زیادی مختل شده است. آخرین شبکه‌های اجتماعی فعال در ایران، یعنی اینستاگرام و واتس‌اپ، هم فیلتر شدند. نت‌بلاکس، سازمان غیردولتی ناظر بر اینترنت در جهان این موضوع را تایید کرده است و خسارت ناشی از قطعی اینترنت در ایران را چیزی در حدود ۵ /۱میلیون دلار برای هر ساعت برآورد می‌کند. همچین کابران ارزهای دیجیتال در ایران بسیار خشمگین شده و در شبکه های اجتماعی به بیان مشکلات و خسارات متحمل شده خود می پردازند.

vahab_svrm

نویسنده : وهاب مسعودی

سردبیر تحریریه‌ی آسان بیت کوین

اینترنت,ایران,ارزهای دیجیتال,رمزارز

title

به گزارش آسان بیت کوین، طی چند روز گذشته دسترسی به اینترنت، از جمله برخی سرویس‌های خارجی و شبکه‌های اجتماعی، در سراسر کشور با محدودیت همراه بوده است. معامله‌گران و کاربران فضای ارزهای دیجیتال نیز که برای انجام فعالیت‌های معمول خود همواره به اینترنت و برقراری ارتباط با برخی سرویس‌های خارجی نیاز دارند، در این چند روز و بسته به شیوه اتصال‌شان به اینترنت، با محدودیت‌ها و موانعی مواجه شدند.

در ادامه به چند مشکل اساسی که برای فعالان ارزهای دیجیتال  ایجاد می‌شود اشاره خواهیم کرد. از ابتدایی‌ترین مشکلات اجرا این طرح، اخلال در دسترسی ماینر‌ها به استخر‌های استخراج است. همچنین دسترسی به سرویس‌های مربوط به «bitcoin core» نیز مختل می‌شوند. در ادامه کیف‌پول‌های ارز دیجیتال مثل لجر نانو و تراست والت نیز در دسترسی و اتصالات خود با مشکل مواجه می‌شوند. کار با صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی نیز مختل شد. هرچند که به دلیل تحریم‌های فعلی ایران این صرافی‌های خارجی نیز قانونا در دسترس کاربران ایرانی نبودند.

تمامی این مشکلات دست به دست هم داد و به مرور دانش کابران ایرانی از بازار ارزهای دیجیتال که در این چند سال اخیر با رشد زیادی مواجه شده بود، مختل خواهد کرد. این مسئله شامل افرادی که به صورت فریلنس به فعالیت در پروژه‌های بلاک چین و ارز دیجیتال مشغول بودند، نیز می‌شود.

نت‌بلاکس هم که سازمان غیردولتی ناظر بر اینترنت در جهان است تایید کرد که ایران از ماه نوامبر ۲۰۱۹ (آبان سال ۹۸) تحت شدیدترین محدودیت‌های اینترنتی قرار گرفته است.

این سازمان در ادامه تایید کرد که دسترسی به واتس‌اپ و اینستاگرام در ایران محدود شده است. هر چند کاربران در شبکه‌های اجتماعی معتقد بودند که فیلترینگ اینستاگرام و واتس‌اپ توسط شرکت متا صورت گرفته است، اما متا در پاسخ به ادعای کاربران عنوان کرد که فیلترینگ از جانب این شرکت نبوده و در حال پیگیری وضعیت است. فیلترینگ اینستاگرام که حالا دیگر به بستری برای درآمدزایی بسیاری تبدیل شده، نگرانی جدی کسب‌وکارهای فعال در این شبکه اجتماعی را به دنبال داشته‌است. طبق آماری که در سال گذشته منتشر شد، بالغ بر ۱۰ میلیون کسب‌وکار خرد در بستر این شبکه اجتماعی فعالیت دارند. این در حالی است که از روز پنج‌شنبه اپ‌استورها نیز از فیلترینگ و اختلالات موجود مصون نماندند؛ حالا دو اپ‌استور مهم گوگل‌پلی و اپ‌استور اپل از دسترس کاربران ایرانی خارج شده‌اند. بعضی کارشناسان معتقدند که ممکن است این قطعی‌ها دائمی باشد. برآورد نت‌بلاکس از خسارت اقتصادی هر ساعت قطعی و اختلال اینترنت در ایران، بیش از ۱.۵ میلیون دلار است.

وضعیت نامعلوم شبکه‌های اجتماعی

روز چهارشنبه گذشته «ایسنا» خبری به نقل از عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات منتشر کرد که در حاشیه جلسه هیات دولت و در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه به نظر می‌رسد در روزهای اخیر سرعت اینترنت کم شده و پهنای باند کاهش پیدا کرده است، تاکید کرده بود که پهنای باند کاهش پیدا نکرده است، اما به دلیل مسائل امنیتی این روزها ممکن است محدودیت‌هایی توسط نهادهای امنیتی اعمال شود. وزیر ارتباطات در ادامه گفته بود:

 «ما این موضوع را به صورت مستمر رصد می‌کنیم. به خاطر مسائل امنیتی و برخی از بحث‌ها که این روزها است، ممکن است گاهی اوقات محدودیت‌هایی توسط دستگاه‌های امنیتی تصمیم‌گیری و اعمال شود، ولی در کل هیچ کاهش پهنای باندی صورت نگرفته است و پهنای باند مورد نیاز کشور به صورت منظم تامین می‌شود.»

 با این حال و تنها کمی پس از انتشار این خبر، «ایسنا» تکذیبیه این خبر را به نقل از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر کرد. عیسی زارع‌پور در تکذیب این خبر، ادعای اعمال محدودیت و قطع اینترنت در روزهای آینده را رد کرد. با این همه اما بررسی‌ها و رصد شرکت نت‌بلاکس نشان می‌دهد که از همان روز دسترسی به اینترنت در بعضی نقاط تهران دچار اختلال شد و در نهایت در روز پنج‌شنبه به‌طور کلی قطع شد. این در حالی است که به گواه رصدهای نت‌بلاکس از روز سه‌شنبه گذشته در شهر سنندج، دسترسی به اینترنت به کلی قطع شد.

این سازمان همچنین اعلام کرد که دسترسی به اینستاگرام در بحبوحه اعتراضات محدود شده است و با انتشار نمودارهایی نشان داد که شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات اینترنت (ISPها) به کاربران اجازه دسترسی به پلتفرم اینستاگرام را نمی‌دهند. نت‌بلاکس در نمودارهای مشابهی، وضعیت دسترسی به پیام‌رسان واتس‌اپ را هم به همین شکل گزارش کرد.

طبق آمار منتشر شده توسط نت‌بلاکس، در روز پنج‌شنبه دسترسی به اینترنت موبایل ابتدا در اپراتورهای همراه‌اول و سپس رایتل قطع شده است. این سازمان در ادامه اعلام کرد که ایران از ماه نوامبر ۲۰۱۹‌(آبان ۹۸) تحت شدیدترین اختلالات و محدودیت‌های اینترنتی قرار گرفته است.

 خبرگزاری فارس هم روز پنج‌شنبه خبری منتشر و تایید کرد که دسترسی به شبکه اجتماعی اینستاگرام و پیام‌رسان واتس‌اپ با تصمیم نهادهای ذی‌ربط مختل شده است. این خبرگزاری در این مورد نوشت: «با تصمیم مراجع ذی‌ربط دسترسی به اینستاگرام از داخل ایران ممکن نیست. همچنین دسترسی به واتس‌اپ هم دارای اختلال است. هنوز معلوم نیست این تصمیم تا چه زمانی ادامه‌دار خواهد بود، اما اقدامات خلاف امنیت ملی در بستر این شبکه‌ها توسط ضدانقلاب و عدم پاسخگویی این پلتفرم‌ها یکی از دلایل این تصمیم است.»

نگرانی جدی کسب‌وکارهای اینترنتی

این قطعی‌ها و اختلالات اینترنتی باعث نارضایتی‌ کاربران و تعداد زیادی از کسب‌وکارهای فعال در شبکه‌های اجتماعی شد. بسیاری از این کسب‌وکارها نگران پرداخت مخارج و حقوق کارمندان‌شان هستند؛ چرا که برای ارتقای صفحات، تبلیغات و برندینگ خودشان هزینه‌های هنگفتی انجام داده‌اند و تنها منبع درآمدشان بر بستر همین پلتفرم‌هاست. بیشتر نگرانی‌ها در این مورد بود که این قطعی ادامه‌دار است یا نه. بسیاری از آنها معتقدند که ایجاد اختلال و محدودیت در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی به دلیل مسائل امنیتی، تنها بهانه‌ای برای اجرای طرح صیانت است.

‌رضا الفت‌نسب، عضو هیات‌مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی با تاکید بر اینکه فیلترینگ شبکه‌های مجازی باعث ضررهای جبران‌ناپذیری به کسب‌وکارهای خرد و کلان می‌شود، به «دنیای اقتصاد» گفت:

«کسب‌وکارهای خردی که در شبکه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند، در پی این اتفاق به‌شدت ضرر خواهند کرد. نکته مهم آن است که مشخص نیست در آینده چه اتفاقی می‌افتد؛ اینکه آیا این روند ادامه‌دار خواهد بود یا خیر.»

او در ادامه به آمار مربوط به تعداد کسب‌وکارهای فعال در شبکه اجتماعی اینستاگرام اشاره کرد و گفت:

«براساس آماری که اداره آمار کشور در سال گذشته منتشر کرد، ۱۰میلیون نفر در بستر اینستاگرام فعالیت دارند و از لحاظ درآمدی به آن وابسته هستند. کسب‌وکارهای بزرگ‌تر هم به این شبکه اجتماعی وابسته هستند و تعدادی از مشتریان خود را در آن پیدا می‌کنند. کسب‌وکارهای بزرگ در شبکه‌های اجتماعی بازاریابی می‌کنند و سرمایه‌گذاری‌هایی برای گسترش فعالیت خود در این پلتفرم کرده‌اند که اگر این قطعی ادامه‌دار باشد ضرر هنگفتی را متحمل خواهند شد.»

 الفت‌نسب همچنین به متضرر شدن دیگر کسب‌وکارهای اینترنتی مستقل در صورت تداوم قطعی اینترنت اشاره کرد و گفت:

 «اگر قطعی اینترنت دائمی باشد، سرما‌یه‌‌گذاری‌های شرکت‌های بزرگی مانند اسنپ و تپسی هم از بین می‌رود. با این اوصاف به نظر می‌رسد این وضعیت ادامه‌دار خواهد بود.»

از طرفی انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی هم با انتشار بیانیه‌ای به قطعی اینترنت واکنش نشان داد. در این بیانیه که وب‌سایت «پیوست» آن را منتشر کرده، آمده است:

«متاسفانه از ساعات پایانی روز چهارشنبه، اینترنت همراه در شهرها و نقاط مختلف ایران قطع شد. علاوه بر این، انواع مختلف اتصال‌های اینترنت ثابت نیز با محدودیت‌های زیادی روبه‌رو هستند که انواع سرویس‌های خارجی مورد استفاده کسب‌وکارهای اینترنتی و کاربران‌شان را با اختلال روبه‌رو کرده. به‌طور همزمان اینستاگرام که میلیون‌ها کسب‌وکار کوچک و متوسط ایرانی بر بستر آن فعالیت می‌کنند نیز فیلتر شده؛ واتس‌اپ هم که یکی از ابزارهای ارتباطی مهم کسب‌وکارها با مخاطبان است، محدود شده. نه تنها ابزارهای ارتباطی و سرویس‌های اینترنتی که حتی بعضی خدمات پرداخت نیز با مشکل مواجه شده‌اند. ساده‌انگارانه است که شبکه ملی اطلاعات را جایگزینی مناسب برای چنین موقعیتی در نظر بگیریم. کسب‌وکارهای اینترنتی از زیرساخت‌ها و سرویس‌های متعدد خارجی برای ارائه خدمات به کاربران خود استفاده می‌کنند که در چنین شرایطی همگی دچار اختلال شده و ادامه سرویس‌دهی به کاربران را با مشکلات جدی روبه‌رو می‌کند. چنین اختلالات عمده‌ای در اتصال به بستر اینترنت جهانی، به معنای محدود شدن دسترسی به بسیاری از ابزارهای دیجیتال و حفظ و نگهداری سامانه‌های داخلی است؛ امری که دارایی‌های کاربران نزد کسب‌وکارهای اینترنتی و همین‌طور امنیت داده‌های آنها را به‌طور جدی تهدید می‌کند.»

در پایان انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی، قطع اینترنت و اختلالات پیش آمده را باعث ایجاد مشکلات زیادی در سطح جامعه دانسته و خواستار رفع مسائل موجود شده ‌است:

«با توجه به تاثیر جدی چنین محدودیت‌ها و اختلال‌هایی روی عملکرد کسب‌وکارهای اینترنتی و امنیت اطلاعات و دارایی‌های دیجیتال کاربران آنها، خواستار رفع سریع این محدودیت‌ها هستیم. ضمن اینکه روی دادن چنین رخدادهای ناگواری در اکوسیستم استارت‌آپی و فضای کسب‌وکار دیجیتال کشور، نتیجه‌ای جز دلسردی بیشتر نیروهای متخصص و فعالان ارزشمندی که گنجینه‌های این آب و خاک هستند، نخواهد داشت.»

معامله‌گران و کاربران فضای ارزهای دیجیتال پس‌از قطع اینترنت

زمانی که طرح صیانت به تازگی مطرح شده بود، برای پلتفرم‌های خارجی ضوابطی در نظر گرفته شد. در این طرح پلتفرم‌های خارجی را موظف می‌داند تا فعالیت‌ خود را در ایران به ثبت برسانند. از نظر بسیاری از تحلیلگران این امر بسیار دور از ذهن است. به طور مثال ثبت شرکتی مانند گوگل، به دلیل مسائل تحریمی موجود بسیار دور از انتظار است.

با توجه به شرایط کنونی و قطعی اینترنت‌های مکرر، بسیاری از معامله‌گران با نگرانی‌های مثل باز ماندن معاملاتشان حین قطعی اینترنت و یا مشکلات برداشت دارایی‌ از کیف‌پول‌ها مواجه شدند. گفتنی است این مسائل ریسک معاملات کاربران را افزایش خواهد داد. در چنین شرایطی تحلیلگران توصیه‌های مهمی به فعالان بازار می‌کنند.

از مهمترین توصیه‌ها می‌توان به تعیین حد ضرر برای تمامی معاملات اشاره کرد. اگر این مسئله رعایت نشود، ذهن معامله‌گر دائما درگیر با معامله می‌ماند. همچنین اگر قطعی اینترنت در پیش باشد، معاملات دارای حد ضرر، از ریسک پایین‌تر و محدودتری برخوردار می‌مانند.

دومین توصیه تحلیلگران، بحث عدم معامله در تایم‌های نزدیک خاموشی است. گفتنی است بسته به تایم‌فریم معامله و نوع معامله‌ باید توجه شود که مدت زمان باز بودن معامله و حرکت قیمت به سمت حد سود چقدر خواهد بود. به این طریق شما دیگر درگیر معاملات باز خود در زمان قطعی اینترنت نخواهید بود.

لینک کوتاه: b2n.ir/b84333 

بریتانیا به‌دنبال وضع مقررات برای استیبل کوین‌ها در ۶ ماه آینده است
سقف کارت به کارت حساب‌های شخصی در هر ماه به ۱ میلیارد تومان رسید
اسپانیا به دنبال قانونی برای ضبط ارزهای دیجیتال بدهکاران مالیاتی است
کریس برنیسک می‌گوید نزول و سپس تثبیت محتمل‌ترین سناریو ارزهای دیجیتال است
نماینده کنگره آمریکا: با نظر ترامپ درمورد ارزهای دیجیتال ملی موافقم

نظرات

در نوبیتکس می‌توانی از کاهش قیمت ارزهای دیجیتال هم درآمد داشته باشی.

ثبت‌نام و شروع سرمایه‌گذاری

با‌توجه به این‌که اکثر اخباری که در طول روز به گوش ما میرسن خبرای خوبی نیستن، تحریریه آسان بیت کوین تصمیم گرفته که با انتشار روزانه یک خبرِ «واقعا خوب» حال شمارو هم کمی خوب بکنه. درضمن این خبر هیچ ربطی به حوزه ارز دیجیتال نداره...

خبر خوب برای متقاضیان وام / سقف وام افزایش یافت

title

حداکثر مجموع اصل تسهیلات خرد قابل پرداخت به هر مشتری در هر مؤسسه اعتباری به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک در بخشنامه‌ای به شبکه بانکی دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد را ابلاغ کرد در این بخشنامه آمده است، از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری موظف هستند، تسهیلات خرد اعطایی را بر اساس شرایط، امتیاز اعتباری، رتبه اعتباری داخلی و سقف اعتبار مشتری در قالب قراردادهای فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک، مرابحه، جعاله و قرض‌الحسنه به مشتری پرداخت نماید.

مطالب مرتبط

کارت به کارت,مالیات,هادی خانی,مرکز اطلاعات مالی ایران

سقف کارت به کارت حساب‌های شخصی در هر ماه به ۱ میلیارد تومان رسید

حداکثر مبلغ کارت به کارت برای تمام افرادی که پرونده مالیاتی ندارند، به ۱ میلیارد تومان و ۲۰۰ تراکنش محدود شده است.

خبر - ۹ ماه پیش
اسپانیا,ارزهای دیجیتال,مالیات,وزارت امور مالی اسپانیا,فرار مالیاتی

اسپانیا به دنبال قانونی برای ضبط ارزهای دیجیتال بدهکاران مالیاتی است

وزارت امور مالی اسپانیا در حال اصلاح مقررات مالیاتی این کشور است و قصد دارد این اجازه را به سازمان مالیات بدهد تا ارزهای دیجیتال بدهکاران مالیاتی را شناسایی و برای تسویه بدهی‌ها توقیف کند. این اقدام بخشی از تلاش‌های دولت اسپانیا برای مقابله با فرار مالیاتی در این کشور است.

خبر - ۹ ماه پیش
کریس برنیسک,نزول,ارزهای دیجیتال,ایکس

کریس برنیسک می‌گوید نزول و سپس تثبیت محتمل‌ترین سناریو ارزهای دیجیتال است

کریس برنیسک، سرمایه‌گذار خطرپذیر و سرمایه‌گذار ارزهای دیجیتال، می‌گوید که نزول محتمل‌ترین سناریو برای دارایی‌های دیجیتال در فاز بعدی بازار است. برنیسک در پلتفرم رسانه اجتماعی ایکس می‌گوید که پس از یک روند صعودی نسبتا طولانی، احتمالاً بازارهای ارزهای دیجیتال در انتظار اصلاح هستند.

خبر - ۹ ماه پیش
کنگره آمریکا,ترامپ,ارزهای دیجیتال ملی,تام اِمِر

نماینده کنگره آمریکا: با نظر ترامپ درمورد ارزهای دیجیتال ملی موافقم

تام اِمِر، نماینده کنگره ایالات متحده، اخیراً از دیدگاه ترامپ درمورد ارزهای دیجیتال ملی حمایت کرده و گفته است به دنبال همکاری با رئیس‌جمهور سابق آمریکا جهت مقابله با افزایش نظارت دولتی در این کشور است. ترامپ اخیراً در یک سخنرانی ارزهای دیجیتال ملی را تهدیدی برای حریم خصوصی مالی شهروندان آمریکا معرفی کرده و گفته بود اگر در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شود، هرگز اجازه راه‌اندازی یک CBDC را به بانک مرکزی این کشور نخواهد داد.

خبر - ۱۰ ماه پیش
الکتریک کپیتال,ارزهای دیجیتال

کاهش ۲۴درصدی تعداد توسعه‌دهندگان ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۳

گزارش جدید مجموعه الکتریک کپیتال نشان می‌دهد تعداد توسعه‌دهندگان فعال ماهانه در فضای ارزهای دیجیتال با افتی ۲۴درصدی از ۲۹٬۶۱۱ نفر در دسامبر ۲۰۲۲ به ۲۲٬۴۱۱ نفر در دسامبر ۲۰۲۳ کاهش یافته است. در مقابل، تعداد توسعه‌دهندگانی که حداقل دو سال سابقه کار در این بخش دارند، از سال ۲۰۱۸ تاکنون هر ساله حدود ۵۲درصد بیشتر شده است.

خبر - ۱۰ ماه پیش
محسن رضایی صدرآبادی,رمزارز,وزارت اقتصاد,وزارت نیرو

دبیر ستاد ملی رمزارزش‌ها: ۲۰ نهاد در کشور با ارزهای دیجیتال درگیر هستند

محسن رضایی صدرآبادی، دبیر ستاد ملی رمزارزش‌ها، اخیراً در اظهارنظری رمزارزها را پدیده‌ای چندوجهی توصیف کرده و گفته است در حال حاضر بیش از ۲۰ نهاد در کشور از جمله بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت صمت، وزارت نیرو و وزارت نفت را با خود درگیر می‌کند. صدرآبادی معتقد است هم‌اکنون به یک نهاد متناسب نیاز داریم تا از اقدامات جزیره‌ای در این بخش جلوگیری شود.

خبر - ۱۰ ماه پیش
کایکو,بیت‌کوین,اقتصاد کلان,ارزهای دیجیتال,انویدیا

شرکت تحقیقاتی کایکو می‌گوید عملکرد بیت‌کوین در سال ۲۰۲۳ بهتر از تمام دارایی‌های سنتی خواهد بود

شرکت تحقیقاتی کایکو پیش‌بینی می‌کند که بیت کوین امسال را با عملکرد بهتر از تمام دارایی‌های سنتی اصلی به پایان برساند. با وجود شرایط سخت اقتصاد کلان و باد مخالف در صنعت ارزهای دیجیتال، این ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۶۰ درصد افزایش یافته است.

خبر - ۱۱ ماه پیش
بیتفینکس,ارزهای دیجیتال,پیش‌بینی

بیتفینکس: ارزش بازار ارزهای دیجیتال در ۲۰۲۴ به ۳.۲تریلیون دلار می‌رسد

استراتژیست‌های صرافی ارز دیجیتال بیتفینکس پیش‌بینی کرده‌اند که ارزش بازار در سال ۲۰۲۴ میلادی با بازیابی قیمت‌ها به ۳.۲تریلیون دلار خواهد رسید. رشد جمعیت افراد مالک ارزهای دیجیتال در سراسر جهان به ۸۵۰ تا ۹۵۰میلیون نفر نیز یکی دیگر از پیش‌بینی‌های کارشناسان بیتفینکس برای سال ۲۰۲۴ است. جمعیت کنونی افراد مالک ارز دیجیتال در جهان ۵۷۵میلیون نفر تخمین زده می‌شود.

خبر - ۱۱ ماه پیش
نیجریه,ممنوعیت,ارزهای دیجیتال,بانک مرکزی نیجریه

بانک مرکزی نیجریه ممنوعیت تعامل با ارزهای دیجیتال برای بانک‌ها را لغو کرد

بانک مرکزی نیجریه که در سال ۲۰۲۱ تعامل با ارزهای دیجیتال را برای بانک‌ها این کشور منع کرده بود، به‌تازگی اعلام کرد که این محدودیت‌ها را لغو کرده است. بخشنامه جدید بانک مرکزی نیجریه در رابطه با ارزهای دیجیتال حاوی دستورالعمل‌هایی جهت تعیین حداقل استانداردها و الزامات راه‌اندازی حساب و ارتباط با مؤسسات بانکی برای ارائه‌دهندگان خدمات مرتبط با دارایی‌های مجازی است.

خبر - ۱۱ ماه پیش