title
به گزارش کوین تلگراف، فیسبوک برنامه خود را برای تغییر نام تجاری لیبرا به دییِم در ۱ دسامبر (11 آذر) ارائه کرده بود و ادعا میکرد که تغییر نام این پروژه میتواند فشار نهادهای نظارتی را تا حدودی کاهش دهد.
کریس ادلسباخ (Chris Adelsbach)، بنیانگذار شرکت دییِم (طرف شاکی) و سرمایهگذار برجسته اروپایی در حوزه فینتک (fintech)، به رسانهها گفته بود با وجود اینکه از نزاع قانونی با شرکت بزرگی مانند فیسبوک میترسید، اما پس از دریافت مشاورههای حقوقی تصمیم گرفت تا از نام تجاری خود محافظت کند.
وی در این رابطه گفت:
«بدون شک فهمیدن این موضوع که یک شرکت دیگر با نام دییِم در حوزه ارائه خدمات مالی وجود دارد کار سختی برای فیسبوک نیست. مشخص است که آنها ]فیسبوک[ با این دیدگاه جلو آمدهاند که ما میتوانیم آنها ]دییِم[ را نابود کنیم، ما فیسبوک هستیم!»
جری کوپی (Geri Cupi)، مدیرعامل شرکت اروپایی دییِم نیز در بیانیهای اعلام کرده بود که شرکت وی از تغییر نام لیبرا به دییِم متحیر شده است.
کوپی در ادامه افزود:
«به عنوان یک شرکت استارتآپی کوچک، نگران این هستیم که اقدامات لیبرا باعث سردرگمی مشتریان شود و رشد ما را تحت تاثیر خود قرار دهد.»
شرکت اروپایی دییِم در اکتبر (مهر) سال جاری کار خود را آغاز کرد و از آن زمان تاکنون نظر نیم میلیون دنبال کننده را به خود جلب کرده است. این پلتفرم امکان فروش آنی داراییها را برای کاربران خود فراهم کرده است و علاوه بر این شکلی از کارتهای اعتباری را در اختیار مشتریان خود قرار میدهد. رسانه سیفتد (Sifted) نیز دییِم را به عنوان «بنگاه خرید و فروش دیجیتال» معرفی کرده است.
به نظر میرسد که فیسبوک رقابت را با بخش نظارتی بین المللی، برای راهاندازی ارز دیجیتال با ثبات خود آغاز کرده است.
در جریان کنفرانس 7 دسامبر (17 آذر) گروه 7 (G7)، اولاف شولز (Olaf Scholz)، وزیر دارایی آلمان، پروژه ارز دیجیتال فیسبوک را «گرگی در لباس گوسفند» توصیف کرد.
اسچولز تاکید کرد که قانون گذاران آلمانی هرگز قبول نخواهند کرد که ارز دیجیتال فیسبوک وارد بازار شود، مگر آنکه فیسبوک بتواند نگرانی دستگاههای دولتی را برطرف کند.
وی در این رابطه افزود:
«ما باید تمام تلاش خود را بکنیم تا مطمعن شویم که انحصار ارزها فقط در دست دولتها است.»