رییس شورای فقهی بانک مرکزی: رمزارز را پول نمی‌دانم و از نظر قانون اعتبار ندارد

حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، رییس شورای فقهی بانک مرکزی، در اظهارنظری اعلام کرده است رمزارز را پول نمی‌دانم و از نظر قانون اعتبار ندارند. او مصوبه وزارت صمت در مورد استفاده از رمزارزها برای واردات کالا را به معنای تعیین تکلیف قانونی این حوزه ندانست.

vahab_svrm

نویسنده : وهاب مسعودی

سردبیر تحریریه‌ی آسان بیت کوین

شورای فقهی بانک مرکزی,رمزارز,پول,حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم,وزارت صمت

title

به گزارش آسان بیت کوین و به نقل از «ilna»، حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره سیاست‌های جدید بانک مرکزی از جمله انحلال بانک‌های تورم‌زا تا شهریورماه با توجه به تجربه انحلال موسسات اعتباری اظهار داشت:

«انحلال بانک‌ها متفاوت از موضوع موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز است که فعالیت این موسسات مشکل آفرین شدند. در دنیا هم مرسوم است که اگر بانکی دچار ناترازی شد به گونه‌ای که با اخطار و تذکر اصلاح نشد، مسیر گریز و انحلال را طی می‌کنند.»

وی ادامه داد:

« در این شرایط به بانک دیگر ماموریت داده می‌شود که مشتریان این بانک را دارای سپرده‌هایی هستند، متقبل شوند و مسئولیت این سپرده‌ها را بپذیرد و برای مشتریان این امکان ایجاد شود که با انحلال بانک قبلی و ادغام در بانک جدید هر زمانی به سپرده‌های خود دسترسی داشته باشند و برداشت کنند. البته وقتی انتقال سپرده به یک بانک معتبر صورت می‌گیرد برای بسیاری‌ها انگیزه‌ای برای برداشت سپرده هم ایجاد نمی‌شود»

رییس شورای فقهی بانک مرکزی با بیان اینکه بانک مرکزی بعنوان بانکِ بانک‌ها و مسئولیت حفظ سپرده‌‌های مردم در نظام بانکی رسمی را به عهده می‌گیرد، گفت:

« بنابراین بین بانک‌های رسمی در بحث انحلال برای رفع مشکل ناترازی با انحلال موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز فرق وجود دارد .»

مصباحی‌مقدم درباره تعیین تکلیف موضوع مرزارزها و توافق برای تدوین قانون در این حوزه گفت: «درباره رمزارزها فعلا هیچ گونه تعیین تکلیف قانونی نشده‌است و از نظر قانون رمزارزها اعتبار ندارند»

وی ادامه داد:

« البته ظاهراً وزارت صمت مصوبه‌ای نسبت به تولید رمز ارزها دارد که رمزارزهایی که زیر نظر خود وزارت صمت تولید می‌شود و برای واردات کالاها استفاده می‌شود، مورد حمایت قرار می‌گیرد اما این به معنای تعیین تکلیف قانونی رمزارزها نیست. موضوع رمز ارزها در سیاست‌های پولی و بانکی که در مجمع تشخیص مصلحت در دستور کار بوده موضوع مطرح شده‌ای است اما هنوز تبدیل به سیاست نشده‌ است.»

مصباحی مقدم با بیان اینکه بارها اعلام کرده‌ام که رمزارز را پول نمی‌دانم تاکید کرد:

« اعلام کرده‌ام که رمز ارز را پول نمی‌دانم و فراتر از آن یعنی رمزارزها را مال نمی‌دانم. مال آن چیزی است که عقلا برای آن مالیت و ارزش قائل هستند و رمز ارزها هنوز به چنین نقطه‌ای نرسیدند که عقلای عالم آن را مال بدانند.»

وی گفت:

« بخشی از مردم با رمز ارز کار می‌کنند شاید هم آن را مال بدانند اما یک نوع پذیرش عام عقلایی پیدا نکرده‌است.»

لینک کوتاه: b2n.ir/d33601 

 

صدور حکم ژائو تا پایان آوریل به تعویق افتاد؛ ۱۸ ماه زندان احتمالی
آلمان ۵۰هزار بیت کوین را در جریان تحقیقات در مورد فعالیت‌های غیرقانونی ضبط کرد
دبیر ستاد ملی رمزارزش‌ها: ۲۰ نهاد در کشور با ارزهای دیجیتال درگیر هستند
انتقال ۶۰ میلیون دوج‌کوین به صرافی کوین‌بیس!
سامسونگ و مسترکارت با هدف ارائه خدمات پرداخت کیف‌پول دیجیتالی در بریتانیا وارد همکاری شدند

نظرات

در نوبیتکس می‌توانی از کاهش قیمت ارزهای دیجیتال هم درآمد داشته باشی.

ثبت‌نام و شروع سرمایه‌گذاری

با‌توجه به این‌که اکثر اخباری که در طول روز به گوش ما میرسن خبرای خوبی نیستن، تحریریه آسان بیت کوین تصمیم گرفته که با انتشار روزانه یک خبرِ «واقعا خوب» حال شمارو هم کمی خوب بکنه. درضمن این خبر هیچ ربطی به حوزه ارز دیجیتال نداره...

خبر خوب برای متقاضیان وام / سقف وام افزایش یافت

title

حداکثر مجموع اصل تسهیلات خرد قابل پرداخت به هر مشتری در هر مؤسسه اعتباری به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک در بخشنامه‌ای به شبکه بانکی دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد را ابلاغ کرد در این بخشنامه آمده است، از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری موظف هستند، تسهیلات خرد اعطایی را بر اساس شرایط، امتیاز اعتباری، رتبه اعتباری داخلی و سقف اعتبار مشتری در قالب قراردادهای فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک، مرابحه، جعاله و قرض‌الحسنه به مشتری پرداخت نماید.

مطالب مرتبط

آلمان,پول‌شویی,کپی‌رایت,پلیس,بیت کوین

آلمان ۵۰هزار بیت کوین را در جریان تحقیقات در مورد فعالیت‌های غیرقانونی ضبط کرد

مقامات آلمانی با انتشار بیانیه‌ای رسمی از توقیف ۵۰٬۰۰۰ بیت کوین به ارزش حدود ۲.۱۳میلیارد دلار خبر داند که از طریق نقض قانون کپی‌رایت و پول‌شویی به دست آمده بود. دفتر دادستان عمومی در درسدن، پلیس جنایی ایالت زاکسن و واحد تحقیقات مالیاتی اداره مالیات لایپزیگ دوم در این تحقیقات با یکدیگر همکاری کرده‌اند. این بیشترین حجم بیت کوینی است که توسط مقامات جمهوری فدرال آلمان تاکنون توقیف شده است.

خبر - ۲ ماه پیش
محسن رضایی صدرآبادی,رمزارز,وزارت اقتصاد,وزارت نیرو

دبیر ستاد ملی رمزارزش‌ها: ۲۰ نهاد در کشور با ارزهای دیجیتال درگیر هستند

محسن رضایی صدرآبادی، دبیر ستاد ملی رمزارزش‌ها، اخیراً در اظهارنظری رمزارزها را پدیده‌ای چندوجهی توصیف کرده و گفته است در حال حاضر بیش از ۲۰ نهاد در کشور از جمله بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، وزارت صمت، وزارت نیرو و وزارت نفت را با خود درگیر می‌کند. صدرآبادی معتقد است هم‌اکنون به یک نهاد متناسب نیاز داریم تا از اقدامات جزیره‌ای در این بخش جلوگیری شود.

خبر - ۳ ماه پیش
دوج‌کوین,کوین‌بیس,DOGE,کیف‌پول

انتقال ۶۰ میلیون دوج‌کوین به صرافی کوین‌بیس!

در یک اقدام قابل‌توجه در بازار ارزهای دیجیتال، یک کیف‌پول ناشناس تقریبا ۵۹.۹ میلیون دوج‌کوین (DOGE) به ارزش حدود ۵ میلیون دلار را به کوین‌بیس (Coinbase) منتقل کرد.

خبر - ۳ ماه پیش
سامسونگ,مسترکارت,کیف‌پول,کیف‌پول دیجیتالی,بریتانیا,همکاری

سامسونگ و مسترکارت با هدف ارائه خدمات پرداخت کیف‌پول دیجیتالی در بریتانیا وارد همکاری شدند

سامسونگ و مسترکارت همکاری جدیدی را اعلام کردند. هدف این همکاری ساده‌سازی و ارتقای خدمات کیف پول دیجیتال برای بانک‌ها و صادرکنندگان کارت، ارائه راه کارآمدتری برای گسترش پیشنهادات دیجیتالی آن‌ها است. این مشارکت به صادرکنندگان اجازه می‌دهد تا کیف پول سامسونگ را در خدمات خود ادغام کنند و طیف گسترده‌ای از گزینه‌های پرداخت را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند.

خبر - ۴ ماه پیش
کامبیز میرکریمی,روبل روسی,رمزارز,اتاق بازرگانی ایران

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه: برخی شرکت‌های ایرانی با رمزارز تجارت می‌کنند

کامبیز میرکریمی، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه، به‌تازگی در مصاحبه‌ای گفته است «برخی از شرکت‌های ایرانی با روبل روسی با این کشور معامله می‌کنند، اما ارزهایی همچون درهم، دلار و یورو هم در معاملات برقرار هستند. شماری از شرکت‌ها هم با رمزارز تجارت می‌کنند، با این حال فرهنگ تجارت با رمزارز هنوز جا نیفتاده و البته رمزارزها هم نوسان زیادی دارند و این موضوع ریسک معاملات را بالا می‌برد». او می‌گوید تعداد شرکت‌هایی که با استفاده از ارزهای دیجیتال معاملات خود را پیش می‌برند کم است و این معاملات صورت رسمی ندارد.

خبر - ۴ ماه پیش
توانگر,بانک مرکزی,ابراهیم رییسی,انجمن فین‌تک,رمزپول,قانون‌گذاری

توانگر: بانک مرکزی فقط تنظیم‌گر رمزپول‌ها و ابزارهای پرداخت است

به دنبال ابلاغ قانون جدید بانک مرکزی ایران در تاریخ ۱۱ آذر توسط ابراهیم رییسی، انجمن فین‌تک ابهامات قانون جدید در رابطه با تعریف رمزپول و نقش بانک مرکزی در قانون‌گذاری این دارایی‌ها را با مجتبی توانگر، رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در میان گذاشت. حالا توانگر در نامه‌ای خطاب به محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، سعی کرده است این ابهامات را برطرف نماید.

خبر - ۴ ماه پیش
کمیسیون اقتصادی مجلس,محمدرضا پورابراهیمی,مصاحبه‌,طرح ساماندهی رمزارزش‌ها

کلیات طرح «ساماندهی رمزارزش‌ها» در کمیسیون اقتصادی مجلس تصویب شد

محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، اخیراً در مصاحبه‌ای ضمن صحبت درباره جزئیات جلسه عصر روز دوشنبه (۱۳ آذر) این کمیسیون، به قرائت گزارش مربوط به ساماندهی رمزارزها پیرو ماده ۴۵ آیین‌نامه داخلی مجلس اشاره کرد و گفت: «به موجب ارائه این گزارش در مجلس، ما باید متن مصوبی را آماده می‌کردیم. این متن مصوب بعد از مدت‌ها آماده شد. لذا امروز کلیات طرح ساماندهی رمزارزش‌ها در کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید. قرار است جزئیات این طرح در هفته‌های آینده در مجلس مورد بررسی قرار گیرد.»

خبر - ۴ ماه پیش
رمزپول,بانک مرکزی,داخلی,بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران,قانون‌گذاری

«رمزپول» در قانون بانک مرکزی کشور تعریف شد؛ تنظیم‌گری و نظارت بر مبادلات وظیفه بانک مرکزی

قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که در جلسه علنی ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و در تاریخ ۱۷ آبان ماه مورد موافقت مجلس تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت، در تاریخ ۱۱ آذر ماه در نامه شماره ۱۶۳۸۸۰ توسط رییس جمهور ابلاغ شد. برای اولین بار در این قانون ارزهای دیجیتال تحت واژه «رمزپول» به صورت قانونی تعریف شده‌اند و مسئولیت قانون‌گذاری و نظارت بر مبادلات این دارایی‌ها بر عهده بانک مرکزی گذاشته شده است.

خبر - ۴ ماه پیش
السالوادور,بیت کوین,پول قانونی,قانون گذاری,استعفا

رئیس‌جمهور السالوادور از سمت خود استعفا داد

نایب بوکله، رئیس‌جمهور السالوادور و شخصی که بیت‌کوین را به عنوان ارز قانونی کشورش شناخت، از سمت خود استعفا داد تا روی کمپین انتخاب مجدد خود در سال ۲۰۲۴ تمرکز کند. او هدف این کار را آماده‌سازی برنامه‌های بهتر برای انتخابات ریاست‌جمهوری جدید و مدیریت کمپین‌های تبلیغاتی خود اعلام کرد.

خبر - ۴ ماه پیش