title
به گزارش آسان بیت کوین و به نقل از یورونیوز، فاروق فاتح، صاحب یکی از بزرگترین شرکتهای سرمایهگذاری ارز دیجیتال ترکیه بود که اخیراً از کشور فرار کرده است. هزاران نفر از کاربران این شرکت با طرح شکایتی خواستار رسیدگی به وضعیت آنها و همچنین آقای فاتح شدهاند. دولت ترکیه پس از توقف پرداخت به مشتریان از سوی تودکس و فرار مدیرعامل این شرکت از کشور، اقدام به تعقیب بین المللی بنیانگذار یکی از بزرگترین صرافیهای خود کشور خود کرد.
پلیس ترکیه میگوید در این پرونده ۶۲ نفر را در ۸ شهر مختلف از جمله استانبول، جایی که شرکت تودکس در آنجا مستقر بود، بازداشت کرده است.
آقای فاتح روز پنجشنبه در بیانیهای از مکانی ناشناخته قول داده که در آنجا سرمایه کاربران را به آنها باز گرداند. وی همچنین گفته است برای رسیدگی به پرونده قضایی خود به ترکیه باز خواهد گشت.
گفته میشود آقای فاتح بعد از فرار از ترکیه در آلبانی به سر میبرد. در حال حاضر تمام سایتهای اینترنتی این شرکت از دسترس خارج شده و کاربران نمیتوانند وارد حسابهای کاربری خود شوند.
اوغوز اورن، وکیل مدافع هزاران شاکی شرکت سرمایهگذاری تدوکس، از مراجع قانونی خواسته است تا اقدامات لازم برای استرداد آقای فاتح را به ترکیه فراهم کنند.
شرکت تدوکس بیش از ۳۹۱ هزار کاربر دارد و مجموع سرمایههای کاربران این شرکت به حدود ۲ میلیارد دلار میرسد.
آقای اوغوز ارون با اشاره به اینکه این بزرگترین کلاهبرداری در تاریخ جمهوری ترکیه به شمار میرود، گفت: «ما متوجه شدیم حجم مبادله شده ماهانه در این صرافی ارز دیجیتال حدود ۱۲ میلیارد دلار است و تخمین زده میشود که حدود ۲ میلیارد دلار آن مفقود شده باشد.»
این شرکت اما با انتشار اطلاعیهای اعلام کرده تدوکس به یک شرکت ارز دیجیتال بزرگ جهانی پیوسته و طی چند روز آینده با پایان این روند، کاربران میتوانند مجدداً به حسابهای خود دسترسی پیدا کنند. برخی از کاربران نگرانند که اعلامیه این شرکت در جهت خریدن وقت برای پایان دادن روند کلاهبرداری و دزدیدن سرمایه کاربران این وبسایت باشد.
عدم دسترسی کاربران به حسابهای خود باعث شده تا در روزهای اخیر تشنج شدیدی در بازار ارز دیجیتال ترکیه به وجود آید.
صرافی ارز دیجیتال تودکس که فعالیت خود را از سال ۲۰۱۷ آغاز کرده صبح روز پنجشنبه ۲ اردیبهشت بدون اطلاع قبلی و به صورت ناگهانی کلیه معاملات خود را متوقف کرد و سرمایه ۳۹۱ هزار معاملهگر فعال در این سایت از دسترس خارج شد.
گفته میشود آقای فاتح حدود ساعت ۶ عصر روز چهارشنبه ۱ اردیبهشت، پیش از اینکه فعالیت صرافی متوقف شود، از طریق فرودگاه استانبول ترکیه را ترک کرده است.
دولت ترکیه روز ۱۶ آوریل (۲۷ فروردین) اعلام کرده بود که ارزهای دیجیتال و سایر داراییهای دیجیتالی، نمیتوانند به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم برای پرداخت هزینه کالا و خدمات مورد استفاده قرار گیرد. بانک مرکزی ترکیه اعلام کرده بود که ارزهای دیجیتال در کنار خطرات امنیتی، هیچ سازوکار نظراتی ندارند.
بعد از آن بسیاری از فعالان حوزه ارزهای دیجیتال در ترکیه پیشبینی کردند که ادامه فعالیت در این حوزه در داخل کشور میتواند با دردسرهایی رو به رو شود.