رئیس بانک مرکزی ترکیه: دولت قصد ندارد ارزهای دیجیتال را کاملاً ممنوع کند

در هفته‌ای که گذشت بازار ارزهای دیجیتال ترکیه با آشفتگی‌های بسیاری روبه‌رو شد. بسیاری از کارشناسان اقدام عجولانه دولت در ممنوع کردن ارزهای دیجیتال را دلیل اصلی فرار صرافی‌های داخلی و سرقت دارایی‌های کاربران ترکیه‌ای می‌داند. اکنون به نظر می‌رسد دولت تاحدودی از موضع خود بازگشته و قصد دارد با اجرای سیاست محدودسازی و نه ممنوع کردن کامل معاملات ارزهای دیجیتال، تا حدودی شرایط را کنترل کند.

mammad

نویسنده : محمد امین علی یاری

عضو تحریریه‌ی آسان بیت کوین

رئیس بانک مرکزی ترکیه: دولت قصد ندارد ارزهای دیجیتال را کاملاً ممنوع کند

title

به گزارش آسان بیت کوین و به نقل از دکریپت، شهاب کاواچی‌اوغلو، رئیس بانک مرکزی ترکیه روز جمعه اعلام کرد که وزارت دارایی این کشور قصد دارد تا ۲ هفته دیگر مقررات مربوط به معاملات ارزهای دیجیتال را اعلام کند. او همچنین هرگونه احتمال منع کامل استفاده از ارزهای دیجیتال را رد کرده است.

کاواچی‌اوغلو به شبکه دولتی تی‌آر‌تی (TRT) گفته است:

«نمی‌توان با ممنوع کردن ارزهای دیجیتال مشکلات را به سادگی حل کرد. دولت ترکیه هم هیچ قصدی برای انجام این کار ندارد.»

کاواچی‌اوغلو مشخص نکرده است مقرارت جدید شامل چه مواردی است اما گفته است که این مقررات تعریف قانونی ارزهای دیجیتال را روشن می‌کند و دستورالعملی هم برای نگهداری ارزهای دیجیتال توسط شرکت‌ها ارائه می‌دهد.

رئیس بانک مرکزی ترکیه معتقد است وضع قوانین جدید برای کنترل وجوهی که به واسطه ارزهای دیجیتال از کشور خارج می‌شوند بسیار ضروری است. او گفته است آمار دقیقی از رقم سرمایه‌ خارج شده از کشور ندارد و حتی نمی‌داند که این وجوه مجدداً به ترکیه باز می‌گردد یا خیر.

یکی از مدیران صرافی ترکیه‌ای آیک‌ریپکس (Icrypex)، در مصاحبه خود با دکریپت گفته است: «دولت می‌خواهد مشخص کند که ارزهای دیجیتال از نظر قانونی در چه وضعیتی قرار می‌گیرند. سوال اصلی این است که آیا ارزهای دیجیتال در ترکیه باقی می‌مانند یا خیر؟»

دولت‌ها همواره برای کنترل اقتصاد خود از خروج ثروت از کشور جلوگیری می‌کنند. دولت ترکیه هم تلاش می‌کند تا با این کار اقتصاد خود را کنترل کند.

کاواچی‌اوغلو گفته است تصمیم هفته گذشته بانک مرکزی برای ممنوع کردن پرداخت با استفاده از ارزهای دیجیتال، برای حفظ امکان نظارت دولت بر شبکه‌های پرداختی ضروری است. وی گفته است بانک‌ها شامل این ممنوعیت نمی‌شوند و برنامه‌های پرداختی‌ هم که فعالیت آنها در این رابطه محدود شده است، از زیرساخت‌های ضعیفی برخوردار هستند.

در هفته‌ای که گذشته دو صرافی ترکیه‌ای تودکس (Thodex) و وی بیت کوین (Vebitcoin) ناگهان معاملات خود را متوقف و از برداشت‌ کاربران جلوگیری کردند. برخی از کارشناسان معتقدند این اتفاق دولت را در تصمیم خود برای ممنوع کردن پرداخت‌های مبتنی بر ارز دیجیتال دچار تردید کرده است.

بیشتر بخوانید: بنیانگذار صرافی ترکیه‌ای تودکس با ۲ میلیارد دلار سرمایه کاربران از کشور فرار کرد

مِهمِت تورک‌ارسلان، مشاور حقوقی بیت اِکستن (Bitexten)، یکی از بزرگ‌ترین صرافی‌های ارز دیجیتال ترکیه، گفته است:

«توقف فعالیت دوصرافی تودکس و وی بیت کوین نباید دولت را از مسیر اصلی خود منحرف کند. تنظیم مقررات برای ارزهای دیجیتال به درستی انجام شده و می‌تواند به اقتصاد ترکیه کمک کند. وضع قوانین جدید می‌تواند اعتماد کشورهای خارجی به حوزه ارزهای دیجیتال ترکیه را افزایش دهد.»

احتمالاً با وضع مقررات جدید صرافی‌های ترکیه‌ای باید به دنبال دریافت مجوزهای قانونی و همگام‌سازی فعالیت‌های خود با استانداردهای جدید باشند. این یعنی اگر صرافی‌ای استانداردهای دولت ترکیه را رعایت نکنند مجبور می‌شود فعالیت خود را متوقف کند.

برچسب ها :

کوین‌بیس ۳.۶ میلیون پوند به برینک کمک می‌کند
جاستین سان بیش از ۵۰۰ میلیون دلار تتر را به صرافی ارز دیجیتال HTX منتقل کرد
صرافی کراکن مجوز فعالیت در هلند را دریافت کرد
صرافی FTX به‌دنبال فروش ۸ درصد سهام خود در شرکت آنتروپیک است
بایننس,اینسکریپشن,صرافی,توکن‌های غیرمثلی

نظرات

در نوبیتکس می‌توانی از کاهش قیمت ارزهای دیجیتال هم درآمد داشته باشی.

ثبت‌نام و شروع سرمایه‌گذاری

با‌توجه به این‌که اکثر اخباری که در طول روز به گوش ما میرسن خبرای خوبی نیستن، تحریریه آسان بیت کوین تصمیم گرفته که با انتشار روزانه یک خبرِ «واقعا خوب» حال شمارو هم کمی خوب بکنه. درضمن این خبر هیچ ربطی به حوزه ارز دیجیتال نداره...

خبر خوب برای متقاضیان وام / سقف وام افزایش یافت

title

حداکثر مجموع اصل تسهیلات خرد قابل پرداخت به هر مشتری در هر مؤسسه اعتباری به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک در بخشنامه‌ای به شبکه بانکی دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد را ابلاغ کرد در این بخشنامه آمده است، از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری موظف هستند، تسهیلات خرد اعطایی را بر اساس شرایط، امتیاز اعتباری، رتبه اعتباری داخلی و سقف اعتبار مشتری در قالب قراردادهای فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک، مرابحه، جعاله و قرض‌الحسنه به مشتری پرداخت نماید.

مطالب مرتبط

جاستین سان,تتر,دلار,HTX,صرافی

جاستین سان بیش از ۵۰۰ میلیون دلار تتر را به صرافی ارز دیجیتال HTX منتقل کرد

جاستین سان، بنیان‌گذار ترون، با انتقال قابل توجه ۵۰۰ میلیون دلاری، موجی در بازار ارزهای دیجیتال ایجاد کرده است. این تراکنش که از «JustLend»، پلتفرمی که سان پشتیبانی می‌کند، سرچشمه می‌گیرد در نهایت به صرافی HTX واریز شد. طبق گزارش منتشر شده ۶۴۲.۰۶ میلیون دلار تتر از یک کیف پول نامشخص به «JustLend» هدایت شد که مشکوک به مرتبط بودن با سان بود که به گمانه‌زنی‌ها در جامعه کریپتو دامن زد.

خبر - ۹ ماه پیش
صرافی,کراکن,مجوز,هلند,DNB,VASP

صرافی کراکن مجوز فعالیت در هلند را دریافت کرد

در یک پیشرفت قابل توجه برای صنعت ارزهای دیجیتال، کراکن، یک صرافی معروف ارزهای دیجیتال، توسط بانک مرکزی هلند (DNB) مجوز ارائه دهنده خدمات دارایی مجازی (VASP) را دریافت کرد.

خبر - ۹ ماه پیش
صرافی,FTX,سم بنکمن فرید

صرافی FTX به‌دنبال فروش ۸ درصد سهام خود در شرکت آنتروپیک است

صرافی ارزهای دیجیتال ورشکسته FTX در حال آماده شدن برای فروش مهم‌ترین دارایی غیرنقد باقی مانده خود است و می‌خواهد ۸ درصد از سهام استارتاپ ارزشمند هوش مصنوعی آنتروپیک که در اکتبر ۲۰۲۱ سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیون دلاری را در آن کرده بود، به فروش برساند.

خبر - ۹ ماه پیش
صرافی,سهم بازار,بایننس,حجم معاملات,اوکی‌ایکس,بای‌بیت,آپ‌بیت

سهم بازار صرافی بایننس در پایان سال ۲۰۲۳ با کاهش قابل‌توجهی روبه‌رو بوده است

آخرین گزارش «TokenInsight» نشان می‌دهد که سال ۲۰۲۳ شاهد تغییراتی در سهم بازار و حجم معاملات در میان صرافی‌های برتر بوده است. سال ۲۰۲۳ شاهد کاهش سهم بازار بایننس از ۵۴.۲ درصد به ۴۸.۷ درصد بوده در حالی که اوکی‌ایکس و بای‌بیت به ترتیب ۴.۳ درصد و ۲.۲ درصد افزایش یافته‌اند. بایننس، آپ‌بیت و اوکی‌ایکس سه جایگاه برتر در کل حجم معاملات سالانه را به خود اختصاص داده‌اند.

خبر - ۱۰ ماه پیش
صرافی,HTX,هکر,هک,جاستین سان,ترون

صرافی HTX مورد حمله هکرها قرار گرفت و مدتی از دسترس خارج شد

هکرها صبح روز جمعه یک حمله دی‌داس به صرافی ارز دیجیتال HTX کردند که باعث قطعی سیستم شد. حمله دی‌داس با هدف پر کردن ترافیک وب سایت مورد نظر برای غلبه بر زیرساخت سایت است. جاستین سان، بنیان‌گذار ترون صبح روز جمعه هک را اعلام کرد. سان خاطرنشان کرد که خدمات بازیابی شده‌اند و تمام سرمایه‌های کاربران امن است.

خبر - ۱۰ ماه پیش
مونرو,زی‌کش,هورایزن,صرافی,بایننس,فیرو

مونرو، زی‌کش و هورایزن در خطر حذف از بایننس

صرافی بایننس یک «برچسب نظارتی» را به فهرستی از ارزهای دیجیتال، ازجمله ‌پرایوسی کوین‌های مونرو، زی‌کش، هورایزن و فیرو اضافه کرده است. بایننس در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که توکن‌های دارای برچسب نظارتی، «نوسان‌ها و ریسک‌های قابل‌توجهی در مقایسه با سایر توکن‌های فهرست‌شده نشان می‌دهند» و «در خطر رعایت‌نکردن معیارهای ما» و حذف از این صرافی قرار دارند.

خبر - ۱۰ ماه پیش