title
به گزارش آسان بیت کوین و به نقل از کوین تلگراف، بر اساس دادههای گوگل ترندز، نیجریه همچنان با توجه به جستجوی کلمه کلیدی بیت کوین در رتبه اول قرار دارد. بر اساس گزارش منبع خبری لالههای مفید، معاملات بیت کوین همتا به همتا با ارزش واحد پول نایری نیجریه در سال ۲۰۲۱ به طور مداوم افزایش یافته است و نیجریه تنها پس از ایالات متحده به عنوان دومین بازار بزرگ برای معاملات بیت کوین همتا به همتا قرار دارد.
پذیرش فزاینده بیت کوین در نیجریه به آفریقای جنوبی کمک کرد تا از نظر حجم معاملات همتا به همتا به عنوان منطقه پیشرو شناخته شود، به طوری که این منطقه ۱۸.۸ میلیون دلار در هفته، حجم معاملات را صادر کرد تا در هفته گذشته ۱۸ میلیون دلار برای آمریکای شمالی را پشت سر بگذارد.
تلاقی بحرانهای سیاسی و اقتصادی از جمله سرکوب اجتماعی، کنترل ارز و تورم شدید باعث پذیرش ارزهای دیجیتال محلی شده است. تنشها در نیجریه از اکتبر (مهر) پس از اعتراضات گسترده مردمی مخالف خشونت پلیس و واحد پلیس بدنام با عنوان، سارس، کشور را فرا گرفته است.
در تظاهرات «EndSars»، معترضان با گاز اشکآور و ماشین آب پاش حمله کردند، در مجموع بیش از ۵۰ غیرنظامی کشته شدند، از جمله دهها نفر توسط پلیس مسلح در ۲۰ اکتبر (۲۸ مهر) کشته شدند.
سرکوب دولت نیز با سرکوب اقتصادی همراه شد، زیرا سازمانهای اجتماعی که به معترضان با مواد غذایی و کمکهای پزشکی امداد رسانی میکردند به سرعت حسابهای بانکی آنها را مسدود کردند. در میان خشونت، معترضان به طور فزایندهای به ارزهای دیجیتال رویآوردند تا فعالیت اقتصادی خود را خارج از دسترس دولت قرار دهند.
آدومی امورا (Adewunmi Emoruwa)، بنیانگذار گیتفیلد (Gatefield)، یک سازمان سیاستگذاری عمومی که حسابهایش به دلیل اعطای کمکهای مالی به روزنامهنگاران که اعتراضات را پوشش میدهند به حالت تعلیق درآمده است، دلیل این خصومت اخیر نیجریه در مورد ارزهای دیجیتال را اعتراضات ماه اکتبر (مهر) اعلام کرد و به گاردین گفت:
«من فکر میکنم که جنبش «EndSars» مانند کاتالیزور اصلی برخی از این تصمیماتی است که دولت میگیرد باعث ترس شده است. آنها به عنوان مثال دیدند که مردم میتوانند تصمیم بگیرند که ساختارها و نهادهای دولتی را دور بزنند.»
یک منبع ناشناس ادعا میکند نماینده یک سازمان اجتماعی است که حسابهای بانکی آنها در جریان ناآرامی مورد هدف قرار گرفته است نیز به این نشریه گفت که گروه آنها با وجود تحریم مالی توانسته حقوق اعضا را با ارزهای دیجیتال پرداخت کند.
آنها میگویند: «ما برخی از اوراق بهادار را به صورت ارز دیجیتال، نه زیاد اما به اندازه کافی، به عنوان بیمه نامه نگهداری میکنیم،. هنگامی که ممنوعیت اتفاق افتاد، ما خوشبختانه قادر به پرداخت حقوق اعضای سازمانهای اجتماعی بودیم.»
در ماه فوریه (اسفند)، دولت بانکهای دارای مجوز را برای جلوگیری از پذیرش ارزهای دیجیتال، از پردازش معاملات ارزهای دیجیتال منع کرد. با این حال، افزایش مداوم حجم بیت کوین همتا به همتا در نیجریه نشان میدهد که تعداد کاربران رو به رشد ارزهای دیجیتال این کشور تا حد زیادی به منظور دسترسی به ارزهای دیجیتال خارج از محدوده دولت، به صورت زیرزمینی اداره میشوند است.
ماریوس ریتز (Marius Reitz )، مدیر کل آفریقا در پلتفرم معاملات ارزهای دیجیتال لونو (Luno)، به گاردین گفت که ممنوعیت نیجریه فقط معاملات ارزهای دیجیتال را سختتر کرده است و اظهار میکند:
«بسیاری از فعالیتهای تجاری در حال حاضر به صورت زیر زمینی شده است، به این معنی که بسیاری از مردم نیجریه در حال حاضر وابسته به کانالهای فرابورسی با امنیت کمتر، شفافیت کمتر و همچنین گروههای تلگرام و واتساپ هستند که افراد مستقیماً با یکدیگر تجارت میکنند.»
اقدامات دولت برای سرکوب ارزهای دیجیتال نیز با انتقادهای داخلی روبرو شده است، به طوری که یمی اوسینباجو (Yemi Osinbajo)، معاون رئیس جمهور، در فوریه این ممنوعیت را به طور علنی سرزنش کرد.
با وجود خصومت این کشور نسبت به ارزهای دیجیتال، نیجریه در حال توسعه ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) است. در اواخر ژوئیه (تیر)، بانک مرکزی نیجریه اعلام کرد که قصد دارد آزمایش ارز دیجیتال بانک مرکزی خود را از اول اکتبر (مهر) سال جاری آغاز کند.
لینک کوتاه: b2n.ir/p31927