پیش‌نویس لایحه مبارزه با استخراج غیرقانونی ارزهای دیجیتال منتشر شد؛ برق مراکز استخراج در دوران اوج مصرف قطع می‌شود

مرکز فناوری اطلاعات کشور به‌تازگی پیش‌نویس لایحه‌ای را برای مبارزه با استخراج غیرقانونی ارزهای دیجیتال منتشر کرده است. بر اساس این پیش‌نویس، برق مراکز استخراج در دوره‌های اوج مصرف قطع می‌شود و جریمه‌هایی هم برای فعالیت‌های غیرقانونی در نظر گرفته شده است.

استخراج,ارز دیجیتال,رمزارز,بیت کوین,استخراج بیت کوین,ایران,برق,قطعی برق,رئیسی,روحانی

title

به گزارش آسان بیت کوین و به نقل از ارزدیجیتال، معاونت اجرایی و سرپرست نهاد مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت پیش‌نویس لایحه مبارزه با فعالیت‌های غیرقانونی استخراج‌کنندگان ارزهای دیجیتال و پیش‌نویس تصویب‌نامه ساماندهی اقدامات فعالان مرتبط با ارزهای دیجیتال را برای هیئت‌مدیره سندیکای شرکت‌های تولید‌کننده برق، نظام صنفی رایانه‌ای و انجمن بلاک‌ چین ارسال کرده و از آنها خواستار اعلام نظر در خصوص پیش‌نویس ارسالی شده است.

در پیش نویس لایحه هیئت‌وزیران در خصوص استخراج ارزهای دیجیتال با ممنوع‌خواندن هرگونه فعالیت مرتبط با ارزدیجیتال اعم از واردات، فروش، نصب تجهیزات و… تأکید شده است:

«استخراج رمزارز هم جزو فعالیت‌های ممنوع بوده مگر با اخذ مجوز از وزار صمت و تأیید صدور این مجوز توسط وزارت صمت هم منوط به تأیید وزارت نیرو خواهد بود.»

اولین بار دولت در مرداد ۹۸ استخراج ارزدیجیتال را قانونی اعلام و سعی کرد در مصوبه‌اش چهارچوب کلی آن را مشخص کند اما آن مصوبه به تنهایی نتوانست تکلیف استخراج ارزهای دیجیتال را مشخص کند و دولت بار دیگر درست یک‌ سال پس از آن با تدوین مصوبه‌ای سعی کرد تا تکلیف تجهیزات وارد شده برای استخراج ارزهای دیجیتال را مشخص کند. طبق آن مصوبه اگر دارندگان دستگاه‌های ماینر، دستگاه‌های خود را در سامانه «بهین‌یاب» ثبت می‌کردند و حقوق و عوارض گمرکی آن را می‌پرداختند، دیگر کالای قاچاق به شمار نمی‌آمد.

حالا پیش‌نویس لایحه هیئت وزیران در این رابطه واردات، تولید و خریدوفروش تجهیزات استخراج ارزدیجیتال را توسط دارندگان مجوز قانونی و صرفاً از طریق سامانه جامع تجارت مجاز دانسته و اعلام کرده است وزارت صمت در صورت تخلف قادر به ابطال مجوز مربوطه خواهد بود.

از سوی دیگر بر اساس همین پیش‌نویس، واردات، تولید، فروش و نصب تجهیزات رمزارزی بدون مجوز قانونی و استفاده از دستگاه‌های غیراستاندارد استخراج با تشخیص سازمان ملی استاندارد ممنوع اعلام شده است و منجر به ضبط تجهیزات، مرتکب و مشمول مجازات مقرر در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خواهد شد.

در پیش‌نویس لایحه قانونی استخراج ارزهای دیجیتال نیز با تأکید بر اینکه کلیه تجهیزات اصلی و جانبی استخراج مجاز ارزدیجیتال و دستگاه‌های غیراستاندارد استخراج با تشخیص سازمان ملی استاندارد، اعم از وارداتی، تولید‌شده و همچنین مورداستفاده که در سامانه جامع تجارت صمت ثبت و ردیابی نشده باشند، به‌عنوان آلات جرم محسوب شده و ضبط و معدوم خواهند شد.

قطع برق ماینرها در دوره‌های اوج مصرف

یکی از موضوعاتی که در حوزه رمزارز در تابستان گذشته ماجراساز شد، ماجرای قطعی و کمبود برق و دستور حسن‌ روحانی، رئیس‌جمهور وقت، برای خاموش‌کردن تمام دستگاه‌های استخراج بود. استخراج‌کنندگان قانونی ارزدیجیتال با انتقاد از این دستور بر این باور بودند که عدد اعلام شده توسط وزارت نیرو مبنای درستی ندارد و از سوی دیگر در حالی‌ که این استخراج‌کنندگان برای فعالیت خود مجوز دریافت کرده‌اند و تعرفه متوسط صادراتی برای برق و گاز می‌پردازند، اعلام کردند که تصمیمات یک شبه منجر به بی‌انگیزگی و ناامیدی برای ادامه فعالیت به صورت قانونی است و منجر به خسارت دیدن این کسب‌وکارها می‌شود.

حالا پیش‌نویس لایحه هیئت‌وزیران در خصوص استخراج ارزدیجیتال با ممنوع‌کردن استفاده از انشعاب برقی که برای مصارف دیگر برقرار شده، وزارت نیرو را مجاز دانسته است که در صورت وجود امکانات و ظرفیت لازم نسبت به واگذاری انشعاب برق به متقاضیان دارای مجوزِ معتبر با نصب لوازم اندازه‌‌گیری هوشمند، اقدام کرده و نسبت به بازبینی شیوه‌های جاری پرداخت یارانه برق و ارائه پیشنهاد لازم به هیئت‌وزیران جهت تصویب عمل کند.

در ادامه این پیش‌نویس اشاره شده که وزارت نیرو زمان‌های محدودیت برق را در هر سال تعیین و ابلاغ می‌کند و شرکت‌های برق موظفند که مصرف برق مراکز استخراج را در این اوقات اندازه‌گیری و دسترسی آنها را قطع کنند.

علاوه‌بر این کشف، شناسایی واردات، تولید، فروش، نصب تجهیزات و مراکز استخراج ارزدیجیتال به صورت غیرمجاز توسط اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول دریافت پاداش مطابق دستورالعمل ابلاغی توسط دستگاه اجرایی ذی‌ربط خواهد بود.

بر این اساس مراکز استخراج ارزدیجیتال مکلف‌ شده‌اند برق موردنیاز خود را بر اساس مقررات وزارت نیرو از طریق احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر یا خرید برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر تازه‌تأسیس با پرداخت هزینه جابه‌جایی انرژی برق، سرمایه‌گذاری در طرح‌های بهینه‌سازی مصرف برق یا استفاده از انرژی صرفه‌جویی‌شده، خرید برق از بورس انرژی به صورت مستقیم یا از طریق خرده‌فروشی به‌جز در زمان محدودیت برق تأمین کنند.

جریمه متخلفان پرداخت سه تا پنج برابر تعرفه است

این پیش‌نویس در ادامه مجازات‌هایی را برای فالیت‌های غیرقانونی در نظر گرفته است و بر این اساس وزارت نیرو و نفت موظف شده‌اند که از طریق شرکت‌های تابعه و وابسته جریان انشعاب برق و یا گاز محل وقوع تخلف را حداقل به مدت سه ماه به صورت موقت قطع کند و علاوه بر این، هزینه خدمات مصرفی مبلغی معادل سه برابر قیمت متوسط ریالی برق و گاز صادراتی برای دارندگان انشعابی که به صورت غیرقانونی استخراج کرده‌اند و پنج برابر قیمت برای شخصی که بدون دریافت انشعاب اقدام کرده است، در نظر گرفته می‌شود که این مبلغ بر اساس اعلام وزارت نیرو یا نفت و مطابق با نرخ تسعیر سامانه نیما محاسبه خواهد شد.

در صورت تکرار تخلف‌های این‌چنینی، وزارت‌خانه‌های نفت و نیرو موظف خواهند بود که از طریق شرکت‌های تابعه و وابسته، علاوه بر دریافت هزینه خدمات مصرفی و مبالغ ذکر شده، انشعابات بدون مجوز را قطع و جمع‌آوری کرده و با متخلف مطابق قانون مجازات استفاده کنندگان غیرمجاز از آب و برق برخورد کنند.

پیش‌نویس هیئت‌وزیران در این خصوص، شورای امنیت کشور، شوراهای تأمین استان و شهرستان، نیروی انتظامی و کلیه دستگاه‌های اجرایی از جمله وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، صمت، اطلاعات، گمرک و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را به همکاری با وزارت نیرو موظف دانسته است.

وزارت ارتباطات نیز مکلف شده است که از طریق سامانه و به صورت برخط هویت مشترکین اینترنتی که اقدام به استخراج رمزارز می‌کنند و آدرس جغرافیایی محل استخراج را به وزارت نفت و نیرو ارسال کند.

تاکنون دولت سعی کرده است فضای استخراج رمزارز را قانونمند کند اما هیچ اقدامی برای قانونمندکردن فضای خرید و فروش رمزارز انجام نداده است.

در این پیش نویس به فعالان این حوزه مهلت داده شده است تا اول آذر ماه نظرات خود را در خصوص این مصوبه برای ریاست‌جمهوری ارسال کنند.

لینک کوتاه: b2n.ir/q17785 

کوین‌بیس ۳.۶ میلیون پوند به برینک کمک می‌کند
طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا در سال ۲۰۲۳ صنعت استخراج ارزهای دیجیتال جهانی به اندازه کل مصرف استرالیا برق مصرف کرده است
سقف کارت به کارت حساب‌های شخصی در هر ماه به ۱ میلیارد تومان رسید
مدیرعامل نوبیتکس: به یک فرانهاد برای تنظیم‌گری فین‌تک نیاز داریم
سهام‌های مرتبط به استخراج ارزهای دیجیتال در بحبوبه احتمال تایید ETF بیت‌کوین رشد چشم‌گیری داشتند

نظرات

در نوبیتکس می‌توانی از کاهش قیمت ارزهای دیجیتال هم درآمد داشته باشی.

ثبت‌نام و شروع سرمایه‌گذاری

با‌توجه به این‌که اکثر اخباری که در طول روز به گوش ما میرسن خبرای خوبی نیستن، تحریریه آسان بیت کوین تصمیم گرفته که با انتشار روزانه یک خبرِ «واقعا خوب» حال شمارو هم کمی خوب بکنه. درضمن این خبر هیچ ربطی به حوزه ارز دیجیتال نداره...

خبر خوب برای متقاضیان وام / سقف وام افزایش یافت

title

حداکثر مجموع اصل تسهیلات خرد قابل پرداخت به هر مشتری در هر مؤسسه اعتباری به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک در بخشنامه‌ای به شبکه بانکی دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد را ابلاغ کرد در این بخشنامه آمده است، از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری موظف هستند، تسهیلات خرد اعطایی را بر اساس شرایط، امتیاز اعتباری، رتبه اعتباری داخلی و سقف اعتبار مشتری در قالب قراردادهای فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک، مرابحه، جعاله و قرض‌الحسنه به مشتری پرداخت نماید.

مطالب مرتبط

آمریکا,استرالیا,استخراج,اداره اطلاعات انرژی

طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا در سال ۲۰۲۳ صنعت استخراج ارزهای دیجیتال جهانی به اندازه کل مصرف استرالیا برق مصرف کرده است

گزارش اخیر اداره اطلاعات انرژی (EIA) نشان داد که در سال ۲۰۲۳، صنعت استخراج ارزهای دیجیتال جهانی مقداری برق مصرف کرده است که با کل مصرف استرالیا قابل مقایسه است. این گزارش همچنین بر رشد قابل توجه این صنعت در ایالات متحده تاکید کرد و دولت را بر آن داشت تا مصرف انرژی خود را از نزدیک بررسی کند. انرژی مصرف شده توسط استخراج ارزهای دیجیتال در سطح جهان ۰.۲ درصد تا ۰.۹ درصد از تقاضای برق جهان را تشکیل می‌دهد. در ایالات متحده، این رقم از ۰.۶ درصد تا ۲.۳ درصد از تقاضای برق کشور، معادل استفاده از ایالتی مانند یوتا یا ویرجینیای غربی است.

خبر - ۱ ماه پیش
کارت به کارت,مالیات,هادی خانی,مرکز اطلاعات مالی ایران

سقف کارت به کارت حساب‌های شخصی در هر ماه به ۱ میلیارد تومان رسید

حداکثر مبلغ کارت به کارت برای تمام افرادی که پرونده مالیاتی ندارند، به ۱ میلیارد تومان و ۲۰۰ تراکنش محدود شده است.

خبر - ۱ ماه پیش
نوبیتکس,فین‌تک,بانک مرکزی,داخلی,قانون‌گذاری

مدیرعامل نوبیتکس: به یک فرانهاد برای تنظیم‌گری فین‌تک نیاز داریم

مدیرعامل نوبیتکس با بیان اینکه بانک مرکزی نمی تواند رگولاتور خوبی برای تنظیم‌گری فین‌تک باشد، گفت: «نوآوری بدون ریسک غیرممکن است، از این رو باید در ساختار تنظیم‌گری بانک مرکزی بازنگری کرد و یک فرانهاد تنظیم‌گر در تمام حوزه‌های فین‌تک تشکیل داد.»

خبر - ۲ ماه پیش
استخراج,ارز دیجیتال,سرمایه‌گذاری,صنعت استخراج,ETF بیت‌کوین

سهام‌های مرتبط به استخراج ارزهای دیجیتال در بحبوبه احتمال تایید ETF بیت‌کوین رشد چشم‌گیری داشتند

روزهای گذشته بازار سهام منعکس کننده افزایش علاقه سرمایه‌گذاران به سهام مرتبط با بیت کوین قبل از تصویب بالقوه ETF بود. سهام شرکت‌های استخراج بیت‌کوین در بحبوحه پیش‌بینی تایید قریب‌الوقوع ETF بیت‌کوین، رشد بالایی را تجربه کردند. برای مثال شرکت استخراج ماراتون (MARA) با افزایش حجم معاملات و حتی پیشی گرفتن از تسلا در سطح معاملات، توجه‌های بسیاری را به خود جلب کرد.

خبر - ۳ ماه پیش
روسیه,صادرات,ارزهای دیجیتال,قانون‌گذاری,ایوان چبسکوف

دولت روسیه قصد دارد قوانینی ویژه «صادرات» ارزهای دیجیتال وضع کند

دولت روسیه قصد دارد مقرراتی برای فروش ارزهای دیجیتال وضع کند که به ماینرها اجازه می‌دهد دارایی‌های خود را مثل صادرات کالاهایی نظیر گاز به فروش برسانند. ایوان چبسکوف، معاون وزیر دارایی روسیه گفت است این گزینه به‌عنوان بخش از لاحیه قانون‌کردن استخراج ارزهای دیجیتال در این کشور در سال ۲۰۲۲ ارائه شده است.

خبر - ۳ ماه پیش
انجمن بلاکچین ایران,داخلی,وزارت نفت,تخلف,ماینر,ساماندهی و توسعه رمز دارایی‌ها

انتقاد انجمن بلاکچین از پیش‌نویس طرح «ساماندهی و توسعه رمز دارایی‌ها» از سوی مجلس

کمیسیون اقتصادی مجلس در روزهای گذشته پیش‌نویس طرح «ساماندهی و توسعه رمز دارایی‌ها» را تدوین کرده و آن را در اختیار نهادهایی مثل وزارت اطلاعات، بانک مرکزی، مرکز ملی فضای مجازی و نصر کشور، وزارت ارتباطات و قوه قضاییه قرار داده است. این پیش‌نویس هنوز نهایی نشده و در انتظار نظرات این نهادها برای بررسی جهت تصویب است. اما مُهر آنی که در این طرح به چشم می‌خورد، متخصصین بازار رمزارزها را نگران کرده است که بدون بررسی‌های دقیق به تصویب برسد.

خبر - ۳ ماه پیش
کامبیز میرکریمی,روبل روسی,رمزارز,اتاق بازرگانی ایران

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه: برخی شرکت‌های ایرانی با رمزارز تجارت می‌کنند

کامبیز میرکریمی، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه، به‌تازگی در مصاحبه‌ای گفته است «برخی از شرکت‌های ایرانی با روبل روسی با این کشور معامله می‌کنند، اما ارزهایی همچون درهم، دلار و یورو هم در معاملات برقرار هستند. شماری از شرکت‌ها هم با رمزارز تجارت می‌کنند، با این حال فرهنگ تجارت با رمزارز هنوز جا نیفتاده و البته رمزارزها هم نوسان زیادی دارند و این موضوع ریسک معاملات را بالا می‌برد». او می‌گوید تعداد شرکت‌هایی که با استفاده از ارزهای دیجیتال معاملات خود را پیش می‌برند کم است و این معاملات صورت رسمی ندارد.

خبر - ۳ ماه پیش
توانگر,بانک مرکزی,ابراهیم رییسی,انجمن فین‌تک,رمزپول,قانون‌گذاری

توانگر: بانک مرکزی فقط تنظیم‌گر رمزپول‌ها و ابزارهای پرداخت است

به دنبال ابلاغ قانون جدید بانک مرکزی ایران در تاریخ ۱۱ آذر توسط ابراهیم رییسی، انجمن فین‌تک ابهامات قانون جدید در رابطه با تعریف رمزپول و نقش بانک مرکزی در قانون‌گذاری این دارایی‌ها را با مجتبی توانگر، رییس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در میان گذاشت. حالا توانگر در نامه‌ای خطاب به محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، سعی کرده است این ابهامات را برطرف نماید.

خبر - ۳ ماه پیش
رمزپول,بانک مرکزی,داخلی,بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران,قانون‌گذاری

«رمزپول» در قانون بانک مرکزی کشور تعریف شد؛ تنظیم‌گری و نظارت بر مبادلات وظیفه بانک مرکزی

قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که در جلسه علنی ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و در تاریخ ۱۷ آبان ماه مورد موافقت مجلس تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت، در تاریخ ۱۱ آذر ماه در نامه شماره ۱۶۳۸۸۰ توسط رییس جمهور ابلاغ شد. برای اولین بار در این قانون ارزهای دیجیتال تحت واژه «رمزپول» به صورت قانونی تعریف شده‌اند و مسئولیت قانون‌گذاری و نظارت بر مبادلات این دارایی‌ها بر عهده بانک مرکزی گذاشته شده است.

خبر - ۳ ماه پیش