یادداشت مجری تأمین برق استخراج کشور: ماینرها باید به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر حرکت کنند

محمد خدادادی بهلولی، مجری تأمين برق مراکز استخراج در شركت توانير، به‌تازگی یادداشتی را در رابطه با پیش‌نویس لایحه‌ مبارزه با استخراج غیرقانونی ارزهای دیجیتال منتشر کرده و در آن گفته است که راهکار عملی برای ادامه فعالیت مراکز قانونی استخراج، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر است.

داخلی,استخراج

title

به گزارش آسان بیت کوین و به نقل از ارزدیجیتال، خدادادی در این یادداشت اعلام کرده است که وزارت نیرو برای جذاب‌کردن سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های تجدیدپذیر برنامه‌هایی را در نظر گرفته است و از کسانی در این زمینه فعالیت کنند، حمایت خواهد کرد. در ادامه مشروح این یادداشت را می‌خوانید.

مراكز قانونی استخراج عامل دامن‌زدن به خاموشی‌ها نيستند

مطابق قوانين و مقررات جاری كشور، استخراج ارز دیجیتال در كشور غيرقانونی نيست با اين شرط كه اولاً، متقاضی از وزارت صمت مجوزهای لازم را اخذ نمايد. ثانياً، از برق يارانه‌ای برای استخراج ارزدیجیتال استفاده نكند. در واقع مراكز قانونی استخراج ارزدیجیتال عامل دامن‌زدن به خاموشی‌ها نيستند؛ زيرا در زمان‌های اوج مصرف اتصال آنها به شبكه برق قطع می‌شود. علاوه بر اين، اين مراكز از برق يارانه‌ای استفاده نمی‌كنند و لذا ناترازی اقتصاد برق را كه يكی از عوامل اصلی خاموشی‌هاست تشديد نمی‌كنند. آنچه در اين حوزه تهديدی بسيار جدی برای تأمين انرژی پايدار محسوب می‌شود، استفاده غيرقانونی از برق يارانه‌ای تعرفه‌های صنعتی، كشاورزی، خانگی و تجاری برای استخراج ارزدیجیتال است. ماهيت اين كارِ خلاف قانون، قاچاق انرژی است كه علاوه بر آسيب‌رساندن به لوازم الكتريكی همسايگان، به خاموشی‌ها هم در فصل گرم و هم در فصل سرد دامن می‌زند و تعدی به حقوق ساير مردم است.

براي ساماندهی به اين چالش نياز است در دو بخش ايجابی و سلبی به‌طور همزمان اقدام نمود. در بخش ايجابی می‌بايست به سمت متنوع‌سازی سبد تأمين انرژی موردنياز مراكز قانونی استخراج ارزدیجیتال حركت كرد زيرا تكيه صرف بر نيروگاه‌های حرارتی موجود متصل به شبكه سراسری برای تأمين برق اين دسته از متقاضيان در كليه ايام سال منجر به افزايش خاموشی‌ها خواهد شد. صنعت برق و همچنين صنعت گاز به‌دليل قيمت‌های يارانه‌ای و تكليفی به راحتی قادر به ايجاد ظرفيت و زيرساخت‌های جديد از محل درآمدهای خود نيستند؛ كمک دولت به اين دو صنعت از محلی مانند افزايش پايه پولی نيز به تورم دامن خواهد زد. با توجه به موارد فوق، تحميل تقاضای برق استخراج ارزهای دیجیتال به شبكه سراسری در چهار ماه گرم سال كه صنعت برق با اوج مصرف انرژی الكتريكی مواجه است مستلزم افزايش خاموشی‌ها در بخش خانگی، تجاری و صنايع است. در چهار ماه سرد سال نيز به‌دليل افزايش فشار بر شبكه گاز كشور، نيروگاه‌ها سوخت كافي در اختيار ندارند و تأمين تقاضاي انرژی موردنياز استخراج ارزدیجیتال مجدداً مستلزم اعمال خاموشی بيشتر به مشتركين خانگی، تجاری و صنعتی است.

در اين ۸ ماه كه نيروگاه‌های حرارتی موجود به‌دليل فشار تقاضای برق يا كمبود سوخت امكان تأمين برق استخراج ارزدیجیتال را ندارند، يكی از راهكارهای عملی اين است كه از طريق نيروگاه‌های تجديدپذير و يا خلق هرگونه منبع انرژی جديدی كه به شبكه برق در ايام گرم و شبكه گاز در ايام سرد فشار نياورد، اقدام به تأمين انرژی موردنياز استخراج ارزدیجیتال شود. انرژی تأمين‌شده از اين روش هم هزينه تمام شده پايين‌تری در مقايسه با قيمت صادراتی برق دارد، هم راهكاری متداول در كل دنياست و هم تأمين برق پايدار در تمامی ايام سال برای مراكز قانونی استخراج ارزدیجیتال را تضمين می‌نمايد. در اين راستا، شبكه سراسری برق می‌تواند نسبت به ارائه خدمات هموارسازی و پيوسته‌كردن جريان برق توليدی توسط منابع فوق و همچنين ترانزيت آن اقدام نمايد. با هدف جذاب‌كردن سرمايه‌گذاری در نيروگاه‌های تجديدپذير، در صورتی كه قرارداد دوجانبه مولد تجديدپذير با مراكز قانونی استخراج ارزدیجیتال فسخ شود، وزارت نيرو نسبت به خريد تضمينی برق نيروگاه تجديدپذير و يا اجرای سازوكارهای حمايتی كه برای ساير نيروگاه‌های تجديدپذير دارد، اقدام خواهد نمود

تمهيدات ايجابی فوق تنها بخش اول سياست‌های مربوط به ساماندهی استخراج ارزدیجیتال در كشور است كه اجرای آن به تنهايی كفايت نمی‌كند. بايد در نظر داشت كه به‌دليل وجود برق با نرخ‌های ناچيز يارانه‌ای در بخش های صنعتی، كشاورزی، خانگی و تجاری انگيزه‌های سودجويانه برای سوءاستفاده از برق و يا گاز يارانه‌ای جهت استخراج ارزدیجیال وجود دارد كه تهديدی بسيار جدی برای تأمين انرژی پايدار در كشور است. در اين راستا، می‌بايست در قانون جريمه‌های بازدارنده كافی برای قانون‌شكنان در نظر گرفته شود كه متأسفانه چنين بازدارندگی‌ای در قوانين فعلی وجود ندارد. همچنين ضروری است مشخصات كليه تجهيزات استخراج ارزدیجیتال موجود در كشور اعم از وارداتی يا توليد داخل به صورت شفاف با داشتن كد رهگيری يكتا در سامانه جامع تجارت وزارت صمت ثبت گردد. اين اطلاعات به همراه سوابق خريد و فروش ماينرها در داخل كشور می‌بايست به‌صورت برخط در اختيار تمامی دستگاه‌های اجرايی ذی‌ربط قرار داشته باشد و هرگونه ماينری كه از سامانه مذكور كد رهگيری يكتا دريافت نكرده باشد، طبق قانون در حكم تجهيز غيرمجاز ضبط گردد.

در لايحه جديد پيشنهادی برای تأمين انرژی موردنياز استخراج ارزهای دیجیتال هر دو محور ايجابی و سلبی بالا لحاظ شده است؛ به گونه‌ای كه از يک طرف بستر برای فعاليت قانونی استخراج ارزدیجیتال با قيمت انرژی مناسب و رقابتی بدون فشار آوردن بر شبكه برق و گاز را فراهم می‌نمايد و از طرف ديگر، ضمن افزايش شفافيت فرايند واردات، توليد، خريد و فروش دستگاه‌های استخراج ارزدیجیتال، جرايم مربوط به فعاليت غيرقانونی در اين حوزه را به شدت افزايش می‌دهد.

اميد است با مساعدت نمايندگان محترم در مجلس شورای اسلامی و همچنين دولت محترم بعد از تصويب موارد فوق با همكاری فعالين بخش خصوصی شاهد سامان گرفتن اين حوزه در جهت منافع ملی باشيم.

لینک کوتاه: b2n.ir/q19677 

برچسب ها :

طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا در سال ۲۰۲۳ صنعت استخراج ارزهای دیجیتال جهانی به اندازه کل مصرف استرالیا برق مصرف کرده است
مدیرعامل نوبیتکس: به یک فرانهاد برای تنظیم‌گری فین‌تک نیاز داریم
سهام‌های مرتبط به استخراج ارزهای دیجیتال در بحبوبه احتمال تایید ETF بیت‌کوین رشد چشم‌گیری داشتند
انتقاد انجمن بلاکچین از پیش‌نویس طرح «ساماندهی و توسعه رمز دارایی‌ها» از سوی مجلس
«رمزپول» در قانون بانک مرکزی کشور تعریف شد؛ تنظیم‌گری و نظارت بر مبادلات وظیفه بانک مرکزی

نظرات

در نوبیتکس می‌توانی از کاهش قیمت ارزهای دیجیتال هم درآمد داشته باشی.

ثبت‌نام و شروع سرمایه‌گذاری

با‌توجه به این‌که اکثر اخباری که در طول روز به گوش ما میرسن خبرای خوبی نیستن، تحریریه آسان بیت کوین تصمیم گرفته که با انتشار روزانه یک خبرِ «واقعا خوب» حال شمارو هم کمی خوب بکنه. درضمن این خبر هیچ ربطی به حوزه ارز دیجیتال نداره...

خبر خوب برای متقاضیان وام / سقف وام افزایش یافت

title

حداکثر مجموع اصل تسهیلات خرد قابل پرداخت به هر مشتری در هر مؤسسه اعتباری به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک در بخشنامه‌ای به شبکه بانکی دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد را ابلاغ کرد در این بخشنامه آمده است، از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری موظف هستند، تسهیلات خرد اعطایی را بر اساس شرایط، امتیاز اعتباری، رتبه اعتباری داخلی و سقف اعتبار مشتری در قالب قراردادهای فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک، مرابحه، جعاله و قرض‌الحسنه به مشتری پرداخت نماید.

مطالب مرتبط

نوبیتکس,فین‌تک,بانک مرکزی,داخلی,قانون‌گذاری

مدیرعامل نوبیتکس: به یک فرانهاد برای تنظیم‌گری فین‌تک نیاز داریم

مدیرعامل نوبیتکس با بیان اینکه بانک مرکزی نمی تواند رگولاتور خوبی برای تنظیم‌گری فین‌تک باشد، گفت: «نوآوری بدون ریسک غیرممکن است، از این رو باید در ساختار تنظیم‌گری بانک مرکزی بازنگری کرد و یک فرانهاد تنظیم‌گر در تمام حوزه‌های فین‌تک تشکیل داد.»

خبر - ۲ ماه پیش
استخراج,ارز دیجیتال,سرمایه‌گذاری,صنعت استخراج,ETF بیت‌کوین

سهام‌های مرتبط به استخراج ارزهای دیجیتال در بحبوبه احتمال تایید ETF بیت‌کوین رشد چشم‌گیری داشتند

روزهای گذشته بازار سهام منعکس کننده افزایش علاقه سرمایه‌گذاران به سهام مرتبط با بیت کوین قبل از تصویب بالقوه ETF بود. سهام شرکت‌های استخراج بیت‌کوین در بحبوحه پیش‌بینی تایید قریب‌الوقوع ETF بیت‌کوین، رشد بالایی را تجربه کردند. برای مثال شرکت استخراج ماراتون (MARA) با افزایش حجم معاملات و حتی پیشی گرفتن از تسلا در سطح معاملات، توجه‌های بسیاری را به خود جلب کرد.

خبر - ۲ ماه پیش
انجمن بلاکچین ایران,داخلی,وزارت نفت,تخلف,ماینر,ساماندهی و توسعه رمز دارایی‌ها

انتقاد انجمن بلاکچین از پیش‌نویس طرح «ساماندهی و توسعه رمز دارایی‌ها» از سوی مجلس

کمیسیون اقتصادی مجلس در روزهای گذشته پیش‌نویس طرح «ساماندهی و توسعه رمز دارایی‌ها» را تدوین کرده و آن را در اختیار نهادهایی مثل وزارت اطلاعات، بانک مرکزی، مرکز ملی فضای مجازی و نصر کشور، وزارت ارتباطات و قوه قضاییه قرار داده است. این پیش‌نویس هنوز نهایی نشده و در انتظار نظرات این نهادها برای بررسی جهت تصویب است. اما مُهر آنی که در این طرح به چشم می‌خورد، متخصصین بازار رمزارزها را نگران کرده است که بدون بررسی‌های دقیق به تصویب برسد.

خبر - ۳ ماه پیش
رمزپول,بانک مرکزی,داخلی,بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران,قانون‌گذاری

«رمزپول» در قانون بانک مرکزی کشور تعریف شد؛ تنظیم‌گری و نظارت بر مبادلات وظیفه بانک مرکزی

قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که در جلسه علنی ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و در تاریخ ۱۷ آبان ماه مورد موافقت مجلس تشخیص مصلحت نظام قرار گرفت، در تاریخ ۱۱ آذر ماه در نامه شماره ۱۶۳۸۸۰ توسط رییس جمهور ابلاغ شد. برای اولین بار در این قانون ارزهای دیجیتال تحت واژه «رمزپول» به صورت قانونی تعریف شده‌اند و مسئولیت قانون‌گذاری و نظارت بر مبادلات این دارایی‌ها بر عهده بانک مرکزی گذاشته شده است.

خبر - ۳ ماه پیش
مجلس,رمزارز,هشدار,داخلی

هشدار نمایندگان مجلس: نگاه محدودیت‌زا به رمزارزها، ظرفیت‌ها را نابود می‌کند

تعداد‌ی از نمایندگان مجلس نسبت به ایجاد محدودیت‌های غیرکارشناسی علیه کاربران و کسب و کارهای فعال رمزارزها در کشور انتقاد کردند و نسب به عواقب تصمیمات غیر اصولی در این زمینه هشدار دادند.

خبر - ۴ ماه پیش
استخراج,ارز دیجیتال,سرمایه‌گذاری,صنعت استخراج

۶٬۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در صنعت استخراج ارز دیجیتال کشور در معرض نابودی است!

نشست خبری فعالان حوزه استخراج رمزارز با انتقاد به عملکرد دولت، مجلس و تعرفه‌گذاری‌های غیرمنطقی برای این صنعت و از دست رفتن فرصت ورود سرمایه به این حوزه برگزار شد. در انتهای این نشست بیانیه‌ای توسط فعالان صنعت استخراج قرائت شد.

خبر - ۵ ماه پیش
بورس انرژی,استخراج‌,برق سبز

مدیرعامل بورس انرژی: استخراج‌کنندگان ارزهای دیجیتال می‌توانند از ظرفیت بازار برق سبز استفاده کنند

علی نقوی، مدیرعامل شرکت بورس انرژی ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما در خصوص ظرفیت بازار برق سبز گفت: «بازار برق سبز می‌تواند تأمین‌کننده انرژی موردنیاز صنایع در فصل‌هایی باشد که با قطعی برق مواجه می‌شوند».

خبر - ۵ ماه پیش
مصوبه,مصوبه ماینینگ,ماینینگ ارزهای دیجیتال

مصوبه ماینینگ اصلاح شد؛ مشغله توانیر، ماینرها را بدهکار کرد

فعالان ماینینگ از اصلاح مصوبه مربوط به فعالیت خود خبر می‌دهند. به گفته آن‌ها اصلاح مصوبه ماینینگ شامل دو تغییر مهم است. حذف عوارض و مالیات بر ارزش افزوده و تغییر مبنای محاسبه نرخ ارز از سامانه نیما به سامانه طلا و ارز، این دو تغییر هستند. این دو تغییر به نسبت آخرین افزایش تعرفه انرژی ماینینگ، اثر مهمی بر قیمت تمام شده انرژی نخواهد داشت؛ اما اختلاف نظر بر سر افزایشی که در ابتدای سال جاری انجام شد، همچنان ادامه دارد.

خبر - ۷ ماه پیش
استخراج انفرادی,بیت کوین,استخراج بیت کوین,ماینر,لبنان,ایران

نتایج یک مطالعه: آسیا، سودآورترین منطقه برای استخراج انفرادی بیت کوین

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که آسیا، علی‌رغم تغییرات قابل‌توجه در هزینه برق میان کشورهای مختلف آن، به‌طور کلی کمترین هزینه متوسط استخراج بیت کوین برای ماینرهای انفرادی را دارد. طبق داده‌های این گزارش، میانگین هزینه برق خانگی مورد نیاز برای استخراج یک بیت کوین در جهان ۴۶٬۲۹۱.۲۴ دلار است، درحالی‌که در آسیا به‌طور متوسط ۲۰٬۶۳۵.۶۲ دلار هزینه دارد. ایران نیز با ۵۳۲.۰۴ دلار هزینه برق خانگی برای استخراج یک بیت کوین پس از لبنان در جایگاه دوم سودآورترین کشورها قرار دارد.

خبر - ۷ ماه پیش