title
به گزارش آسان بیت کوین و به نقل از «bitcoin.com»، مشکلات مربوط به تامین برق، ناشی از مهاجرت استخراج کنندگانی است که با سرکوب این صنعت در چین، به عنوان یک خانه جدید به این کشور آسیای مرکزی آمدهاند.
مقامات قزاقستان اکنون در فکر اجرای یک طرح ده ساله برای ساخت نیروگاه هستهای (NPP) هستند تا مشکلات مبرم این کشور با کسری فزاینده برق را حل کنند. با محدودیت تعرفهها و نگرش دوستداران ارزهای دیجیتال، جمهوری شوروی سابق انبوهی از ماینرهای چینی را جذب کرد که با حمله پکن علیه صنعت ارزهای دیجیتال که در ماه مه (اردیبهشت) سال جاری آغاز شد، رانده شدند.
ماگزوم میرزاگالیف، وزیر انرژی قزاقستان، این هفته فاش کرد که در حال حاضر دو مکان به عنوان سایتهای بالقوه برای یک ایستگاه هستهای در دست بررسی هستند. روستای اولکن در منطقه آلما آتا و شهر کورچاتوف در منطقه قزاقستان شرقی. به نقل از خبرگزاری روسی تاس، میرزاگالیف توضیح داد:
«ما تا سال ۲۰۳۵ آماده تراز تولید و مصرف هستیم. ما به وضوح نیاز به ساخت نیروگاه هستهای را برای تامین برق مردم و اقتصاد خود میبینیم.»
قزاقستان یک رهبر جهانی در استخراج سنگ معدن اورانیوم است و بیش از یک دهه است که به ساخت یک نیروگاه هستهای فکر کرده است. میرزاگالیف اذعان کرد که برای ساخت آن ۱۰ سال دیگر نیاز است. دولت نورسلطان اکنون در حال مذاکره با شرکت دولتی انرژی اتمی روسیه، روس اتم، است که نیروگاههای اتمی را در چین، هند و بلاروس ساخته است. این مقام خاطرنشان کرد که نیروگاه هستهای همچنین به قزاقستان کمک میکند تا به اهداف بیطرفی کربن تا سال ۲۰۶۰ برسد.
این کشور در تابستان گذشته با کمبود برق مواجه شد، زمانی که هجوم استخراج کنندگان چینی باعث کسری تامین برق ۷درصدی در سه فصل اول سال شد. مراکز داده تشنه انرژی به سرعت مقصر کمبودها شناخته شدند و مقامات تخمین زدند که یک مزرعه ارزهای دیجیتال به اندازه ۲۴,۰۰۰ خانه به انرژی نیاز دارد. این کسری قزاقستان، یک تولید کننده عمده سوختهای فسیلی، را مجبور کرد تا برای پر کردن این شکاف، برق گران قیمت از روسیه خریداری کند.
قزاقستان نگرش کلی مثبتی نسبت به صنعت ارزهای دیجیتال حفظ کرده است. از استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال استقبال کرد و اقداماتی را برای تنظیم این بخش انجام داد. برآوردهای منتشر شده اخیر نشان میدهد که استخراج ارزهای دیجیتال میتواند در پنج سال آینده حدود ۱.۵ میلیارد دلار به اقتصاد آن سرازیر کند که پیش بینی میشود بیش از ۳۰۰ میلیون دلار به عنوان درآمد مالیاتی باشد. هزینهای معادل ۰.۰۰۲۳ دلار به ازای هر کیلووات ساعت برق مصرفی توسط شرکتهای معدنی ثبت شده اخذ خواهد شد.
لینک کوتاه:b2n.ir/j21784