روسیه توسعه سیستم تسویه‌حساب ارز دیجیتال ملی خود را در سال ۲۰۲۳ آغاز می‌کند

به گزارش روزنامه روسی کمرسانت، با ادامه‌یافتن تحریم‌ها، بانک مرکزی این کشور در حال توسعه یک سیستم تسویه‌حساب بین‌المللی برای استفاده از ارز دیجیتال ملی خود است.

vahab_svrm

نویسنده : وهاب مسعودی

سردبیر تحریریه‌ی آسان بیت کوین

روسیه,قانون گذاری,ارزدیجیتال بانک مرکزی,ارز دیجیتال ملی,تحریم‌

title

به گزارش آسان بیت کوین و به نقل از کوین تلگراف، گزارش ها حاکی از آن است که بانک مرکزی روسیه در بحبوحه تحریم های جاری در پاسخ به تهاجم این کشور به اوکراین، قرار است توسعه یک سیستم تسویه حساب فرامرزی را با استفاده از ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) آغاز کند.

بر اساس گزارش ۹ ژانویه (۱۹ دی) رسانه محلی کمرسانت، برنامه‌هایی برای پیشبرد روبل دیجیتال روسیه در سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ انجام می‌شود و بانک مرکزی روسیه دو مدل تسویه‌حساب احتمالی فرامرزی را مطالعه می‌کند.

در اولین مدل پیشنهادی، کشورهای مختلف برای یکپارچه‌سازی سیستم‌های CBDC خود، قراردادهای دوجانبه جداگانه با روسیه منعقد می‌کنند.

هر توافقنامه برای اطمینان از تبدیل و انتقال دارایی ها بین کشورها مطابق با قوانین موافقت نامه ها انجام می شود.

مدل دوم، پیچیده تر است و هدف از آن، ایجاد یک پلتفرم هاب‌مانند برای تعامل روسیه با سایر کشورها، به‌اشتراک‌گذاری پروتکل‌ها و استانداردهای مشترک با هدف تسهیل پرداخت‌ها بین کشورهای مرتبط است.

رومن پروخوروف، رئیس هیئت مدیره انجمن نوآوری‌های مالی (AFI) معتقد است که اولین مدل برای پیاده‌سازی ساده‌تر است اما کمتر امیدوارکننده به نظر می رسد.

از نظر وی گزینه دیگر «پیشرفته‌تر» است. او در نظر گرفت که یک سیستم اولیه دو طرفه ممکن است پیاده‌سازی شود و چین به‌عنوان محتمل‌ترین شریک با توجه به «آمادگی فن‌آوری و سیاسی» این کشور باشد.

با این حال، برخی دیگر بر این باورند که بازی CBDC روسیه با تکنولوژی متوقف نخواهد شد، بلکه بیشتر توسط سیاست متوقف خواهد شد.

الکسی وویلوکوف، نایب رئیس انجمن بانک‌های روسیه، گفت که معرفی روبل دیجیتالی وضعیت سیاسی جهانی روسیه را تغییر نمی‌دهد یا بهبود نمی‌بخشد و آزمایشات پلتفرم CBDC تنها با کشورهایی انجام می‌شود که با دولت روسیه دوست هستند.

لینک کوتاه: b2n.ir/h69867 

 

بریتانیا اعلام دارایی‌های دیجیتال را در فرم‌های مالیاتی اجباری کرد
وزارت نیرو مقررات جدید تأمین برق مراکز استخراج ارزهای دیجیتال را تصویب کرد
بریتانیا به‌دنبال ایجاد قوانینی برای صدور و نگهداری ارزهای دیجیتال است
بانک تجارت و ایران کیش اولین محصول مبتنی بر ریال دیجیتال را معرفی کردند

نظرات

با‌توجه به این‌که اکثر اخباری که در طول روز به گوش ما میرسن خبرای خوبی نیستن، تحریریه آسان بیت کوین تصمیم گرفته که با انتشار روزانه یک خبرِ «واقعا خوب» حال شمارو هم کمی خوب بکنه. درضمن این خبر هیچ ربطی به حوزه ارز دیجیتال نداره...

تدوین دستورالعمل اجرایی واردات خودرو آغاز شد/ عرضه خودروی اقتصادی از نیمه دوم ۱۴۰۲

title

امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت از آغاز تدوین دستورالعمل اجرایی واردات خودرو توسط وزارت صمت خبر داد و گفت:

«هدف از واردات خودرو تنظیم بازار خودروهای مورد تقاضای دهک‌های درامدی متوسط و پایین، انتقال فناوری و ایجاد رقابت است و حقوق ورودی نیز بر همین اساس تعیین می‌شود؛ بر این اساس نقدهایی که مبنای تعیین حقوق ورودی را درآمدزایی دولت عنوان می‌کنند وارد نیست.»

طبق برنامه ریزی انجام شده، خودروی اقتصادی تولید داخل از نیمه دوم سال آینده روانه بازار خواهد شد.

منبع : ایرنا

مطالب مرتبط

وزارت نیرو,قانون گذاری,استخراج,ارزهای دیجیتال,سامانه نیما

وزارت نیرو مقررات جدید تأمین برق مراکز استخراج ارزهای دیجیتال را تصویب کرد

وزارت نیرو مقررات تأمین برق مراکز استخراج ارز دیجیتال را تصویب کرد. بر این‌ اساس، بهای هر کیلووات‌ساعت برق مصرفی مراکز استخراج برابر با قیمت متوسط ریالی صادراتی برق بر اساس نرخ تسعیر سامانه نیما و درحال‌حاضر ۲٬۵۳۰ تومان است. این نرخ هر سه ماه یک بار بر مبنای متوسط ریالی برق صادراتی و بر اساس میانگین سه‌ماهه نرخ تسعیر سامانه نیما، توسط شرکت توانیر اصلاح و به‌روزرسانی می‌شود.

خبر - ۲ هفته پیش
هندوستان,قانون گذاری,ارز دیجیتال

بررسی مقررات ارزهای دیجیتال این بار در هندوستان

جانت یلن، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده در حاشیه نشست گروه ۲۰ (G20) گفت که برای وزرای دارایی و رؤسای بانک‌های مرکزی کشورهای این نشست، ایجاد یک چارچوب نظارتی قوی برای ارزهای دیجیتال بسیار مهم است. او افزود: «ما ممنوعیت کامل فعالیت‌های ارزهای دیجیتال را پیشنهاد نکرده‌ایم.»

خبر - ۴ هفته پیش
بریتانیا,قانون گذاری,ارزهای دیجیتال,استیبل کوین‌,PRA

بریتانیا به‌دنبال ایجاد قوانینی برای صدور و نگهداری ارزهای دیجیتال است

ویکی ساپورتا، مدیر اجرایی بانک انگلستان، در سخنرانی روز دوشنبه خود گفت که در حال برنامه‌ریزی قوانینی برای صدور و نگهداری دارایی‌های دیجیتال است. این کشور در تلاش است تا رویکرد خود را در مورد ارزهای دیجیتال، از جمله استیبل کوین‌ها و سایر دارایی‌های دیجیتال که می‌تواند برای ثبات مالی خطرآفرین باشد، تقویت کند. دولت بریتانیا در حال حاضر در حال رایزنی در مورد رویکرد نظارتی خود است.

خبر - ۱ ماه پیش
بانک تجارت,ایران کیش,ریال دیجیتال,بانکداری الکترونیک,اپلیکیشن زمرد,ارز دیجیتال ملی ایران

بانک تجارت و ایران کیش اولین محصول مبتنی بر ریال دیجیتال را معرفی کردند

در جریان نهمین نمایشگاه بانکداری الکترونیک و پرداخت، در کارگاهی با عنوان «ارائه محصول ریال دیجیتال» درباره امکان جدید اپلیکیشن زمرد بانک تجارت صحبت شد که به پروژه ریال دیجیتال، ارز دیجیتال ملی ایران مربوط می‌شود.

خبر - ۱ ماه پیش
ماینینگ,وزارت نیرو,قانون گذاری,برق,استخراج,ارز دیجیتال

تغییر مقررات برق ماینینگ توسط وزارت نیرو؛ برق برای ماینرها گران‌تر می‌شود؟

نرخ برق ماینرهای ارز دیجیتال کشور از سال ۱۳۹۸ تاکنون، در ۸ ماه از سال نصف متوسط نرخ صادراتی (۲٬۵۳۰ تومان) و در ۴ ماه پرمصرف سال، ۲ برابر نرخ صادراتی محاسبه می‌شود. اکنون اما، ظاهراً وزارت نیرو تصمیم گرفته است این روش را که پرداخت هزینه‌های انرژی را برای ماینرها آسان‌تر می‌کرد، کنار بگذارد و در عوض برای تمام طول سال از همان نرخ صادراتی به‌صورت ثابت استفاده کند.

خبر - ۱ ماه پیش
کره شمالی,صرافی‌,هک,ارز دیجیتال,تحریم‌

تحریم‌های جدید علیه کره شمالی به اتهام سرقت ارزهای دیجیتال

کره جنوبی هکرهای کره شمالی را با اولین تحریم‎های سایبری هدف قرار داد. طبق گزارش‌ها، کره جنوبی در رابطه با تعدادی از حملات سایبری که منجر به سرقت ارزهای دیجیتال شده، تحریم‌هایی را علیه کره شمالی اعمال کرده است.

خبر - ۱ ماه پیش
روسیه,ماینینگ,استخراج ارز دیجیتال,بوریاتیا,سیبری,مالیات,یارانه

روسیه مرکز ماینینگ جدیدی به ارزش ۱۲.۳ میلیون دلار را در ماه‌های آینده راه‌اندازی می‌کند

روسیه به دنبال راه‌اندازی یک مرکز استخراج ارز دیجیتال جدید به ارزش بیش از ۱۲.۳ میلیون دلار در ماه‌های آینده است. گزارش‌های موجود نشان می‌دهد که این مرکز در بوریاتیا و در شرق سیبری ساخته می‌شود. مرکز مذکور احتمالاً ۳۰,۰۰۰ دستگاه ماینینگ با توان مصرفی ۱۰۰ مگاوات خواهد داشت. هزینه‌های آن نیز از طریق سازوکارهای حمایتی مختلف دولتی، از جمله معافیت از مالیات زمین و دارایی و کاهش مالیات بر درآمد، پرداخت می‌شود.

خبر - ۱ ماه پیش
بانک مرکزی,ارز دیجیتال ملی,آزمایش,ایران,داخلی,ریال دیجیتال

معاون بانک مرکزی: مرحله آزمایشی ریال دیجیتال به زودی آغاز می‌شود

مهران محرمیان، معاون بانک مرکزی، اعلام کرد فاز آزمایشی ریال دیجیتال به زودی آغاز خواهد شد. او همچنین اظهار داشت در مرحله پیش‌آزمایشی تجربه کاربری ریال دیجیتال ارتقای قابل توجهی پیدا کرده است و تاکید کرد بانک مرکزی برای پیاده سازی ریال دیجیتال «عجله‌ای ندارد». چندی پیش، محمدرضا مانی‌یکتا، مدیر اداره نظارت نظام‌های پرداخت، اعلام کرده بود که قرار است در تاریخ ۱۸ بهمن از طرح ریال دیجیتال به صورت رسمی رونمایی شود.

خبر - ۱ ماه پیش
بانک مرکزی,داخلی,قانون گذاری,ایران

جزییات گزارش جدید بانک مرکزی از گردش مالی ارزهای دیجیتال در کشور

کمیسیون اصل نود مجلس جلسه‌ای را با دستور کار بررسی سازوکار فعالیت ارزهای دیجیتال در کشور، با حضور نمایندگان ارشد وزارتخانه‌های صنعت و اطلاعات، بانک مرکزی، معاونت اقتصادی رئیس‌جمهور و کمیته اقتصاد دیجیتال کمیسیون اقتصادی مجلس، برگزار کرد...

خبر - ۱ ماه پیش