رویدادهای تاریخ‌ساز دنیای ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۲

حتی در بحبوحه آشفتگی بازار ارزهای دیجیتال و حملات مکرر عمومی به این صنعت، برخی از دولت‌ها شجاعت پذیرش این نوآوری را پیدا کردند و نام آنها در فهرست برترین‌ها قرار گرفته است. برای مثال، امارات متحده عربی و السالوادور به پیشبرد دستور کار ارزهای دیجیتال خود ادامه دادند و بریتانیا هم تلاش زیادی برای ایجاد پایه‌های نظارتی نشان داد. در این میان، برزیل و آفریقا نیز به طور قانونی ارزهای دیجیتال را به رسمیت شناختند.

vahab_svrm

نویسنده : وهاب مسعودی

سردبیر تحریریه‌ی آسان بیت کوین

قانون گذاری,برزیل,انگلستان,السالوادور,جمهوری آفریقای مرکزی,امارات متحده عربی,NFT

title

برزیل

به گزارش آسان بیت کوین و به نقل از کوین تلگراف، ژایر بولسونارو، رئیس‌جمهور سابق برزیل، قبل از ترک سمت خود، لایحه‌ای را امضا کرد که استفاده از ارز های دیجیتال را به عنوان روش پرداخت در این کشور قانونی می‌کند. این لایحه مانند السالوادور، ارزهای دیجیتال را به یک ارز قانونی تبدیل نمی‌کند، اما همچنان تعریف قانونی برای ارزهای دیجیتال را معرفی کرده و یک مجوز برای ارائه‌دهندگان خدمات دارایی دیجیتالی ایجاد می‌کند.

سازمان مالیاتی این کشور ۱۲۰۵۳ سازمان منحصربه‌فرد را ثبت کرده که ارز دیجیتال را در ترازنامه خود در آگوست ۲۰۲۲ اعلام کرده‌اند و همچنین بورس اوراق بهادار برزیل از برنامه‌های خود برای عرضه اولین محصول رسمی با هدف بازار ارزهای دیجیتال، بیت کوین، خبر داده است.

انگلستان

انگلستان تصمیم خود برای تبدیل شدن به یک مرکز جهانی ارزهای دیجیتال را با لایحه خدمات مالی تأیید کرد. مقررات مربوط به استیبل کوین‌ها را گسترش داد و اصطلاح جدید دارایی‌های تسویه دیجیتال (DSA) را ابداع کرد. امسال دیوان عالی دادگستری لندن حکم داده است که توکن‌های غیرمثلی(NFT) نمایانگر «مالکیت خصوصی» هستند.

السالوادور

پس از افشای طرح انتشار «اوراق قرضه بیت کوین»، دولت نایب بوکله از آن زمان در تلاش است تا آن را اجرا کند. اما با تاخیرهای بسیار، وزیر اقتصاد السالوادور، لایحه‌ای برای جمع‌آوری سرمایه برای شهر بیت کوین ارائه کرد، اما هنوز خبری از موفقیت این لایحه هنوز منتشر نشده است. در این میان، لازم به ذکر است که صنعت گردشگری در السالوادور از زمان تصویب قانون بیت کوین در سپتامبر ۲۰۲۱ بیش از ۳۰ درصد افزایش یافته است.

جمهوری آفریقای مرکزی

جمهوری آفریقای مرکزی (CAR) با جمعیت ۵ میلیون نفری خود، اولین کشور در این قاره بود که استفاده از ارزهای دیجیتال در بازارهای مالی را قانونی کرد. لایحه ارز دیجیتالی که به اتفاق آرا توسط قانون گذاران تصویب شد، به معامله‌گران و کسب‌وکارها اجازه می‌دهد تا پرداخت‌های ارز دیجیتالی را انجام دهند و همچنین مسیر را برای پرداخت مالیات‌ها به صورت ارز دیجیتال از طریق نهادهای مجاز، هموار می‌کند.

امارات متحده عربی

در ماه مارس، دبی یک چارچوب قانونی برای ارزهای دیجیتال با هدف محافظت از سرمایه‌گذاران و «طراحی استانداردهای بین‌المللی بسیار تضمین‌شده» برای حاکمیت صنعت ایجاد کرد. سازمان تنظیم مقررات دارایی مجازی دبی (VARA) که به تازگی تأسیس شده، در مناطق آزاد و توسعه ویژه امارات به استثنای مرکز مالی بین‌المللی دبی، اختیارات اجرایی دارد.

ابوظبی نیز پیش‌نویس توصیه‌هایی را برای تجارت NFTها ارائه کرد. آن‌ها NFT‌ها را به‌جای «سرمایه‌گذاری یا ابزار مالی مشخص» به‌عنوان مالکیت معنوی علامت‌گذاری کردند و به تسهیلات تجاری چندجانبه و متولیان دارایی‌های مجازی اجازه دادند تا بازارهای NFT را اداره کنند.

در ماه ژوئیه، دبی استراتژی متاورس دبی را راه‌اندازی کرد که هدف آن، تبدیل امارات به یکی از ۱۰ اقتصاد برتر جهان است. این کشور حتی اولین شهر خود به نام شارجه‌ورس (Sharjahverse) را در متاورس افتتاح کرد.

لینک کوتاه: b2n.ir/f17799 

  

 

 

 

 

 

بریتانیا اعلام دارایی‌های دیجیتال را در فرم‌های مالیاتی اجباری کرد
وزارت نیرو مقررات جدید تأمین برق مراکز استخراج ارزهای دیجیتال را تصویب کرد
بریتانیا به‌دنبال ایجاد قوانینی برای صدور و نگهداری ارزهای دیجیتال است
تغییر مقررات برق ماینینگ توسط وزارت نیرو؛ برق برای ماینرها گران‌تر می‌شود؟

نظرات

با‌توجه به این‌که اکثر اخباری که در طول روز به گوش ما میرسن خبرای خوبی نیستن، تحریریه آسان بیت کوین تصمیم گرفته که با انتشار روزانه یک خبرِ «واقعا خوب» حال شمارو هم کمی خوب بکنه. درضمن این خبر هیچ ربطی به حوزه ارز دیجیتال نداره...

تدوین دستورالعمل اجرایی واردات خودرو آغاز شد/ عرضه خودروی اقتصادی از نیمه دوم ۱۴۰۲

title

امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت از آغاز تدوین دستورالعمل اجرایی واردات خودرو توسط وزارت صمت خبر داد و گفت:

«هدف از واردات خودرو تنظیم بازار خودروهای مورد تقاضای دهک‌های درامدی متوسط و پایین، انتقال فناوری و ایجاد رقابت است و حقوق ورودی نیز بر همین اساس تعیین می‌شود؛ بر این اساس نقدهایی که مبنای تعیین حقوق ورودی را درآمدزایی دولت عنوان می‌کنند وارد نیست.»

طبق برنامه ریزی انجام شده، خودروی اقتصادی تولید داخل از نیمه دوم سال آینده روانه بازار خواهد شد.

منبع : ایرنا

مطالب مرتبط

وزارت نیرو,قانون گذاری,استخراج,ارزهای دیجیتال,سامانه نیما

وزارت نیرو مقررات جدید تأمین برق مراکز استخراج ارزهای دیجیتال را تصویب کرد

وزارت نیرو مقررات تأمین برق مراکز استخراج ارز دیجیتال را تصویب کرد. بر این‌ اساس، بهای هر کیلووات‌ساعت برق مصرفی مراکز استخراج برابر با قیمت متوسط ریالی صادراتی برق بر اساس نرخ تسعیر سامانه نیما و درحال‌حاضر ۲٬۵۳۰ تومان است. این نرخ هر سه ماه یک بار بر مبنای متوسط ریالی برق صادراتی و بر اساس میانگین سه‌ماهه نرخ تسعیر سامانه نیما، توسط شرکت توانیر اصلاح و به‌روزرسانی می‌شود.

خبر - ۲ هفته پیش
هندوستان,قانون گذاری,ارز دیجیتال

بررسی مقررات ارزهای دیجیتال این بار در هندوستان

جانت یلن، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده در حاشیه نشست گروه ۲۰ (G20) گفت که برای وزرای دارایی و رؤسای بانک‌های مرکزی کشورهای این نشست، ایجاد یک چارچوب نظارتی قوی برای ارزهای دیجیتال بسیار مهم است. او افزود: «ما ممنوعیت کامل فعالیت‌های ارزهای دیجیتال را پیشنهاد نکرده‌ایم.»

خبر - ۴ هفته پیش
بریتانیا,قانون گذاری,ارزهای دیجیتال,استیبل کوین‌,PRA

بریتانیا به‌دنبال ایجاد قوانینی برای صدور و نگهداری ارزهای دیجیتال است

ویکی ساپورتا، مدیر اجرایی بانک انگلستان، در سخنرانی روز دوشنبه خود گفت که در حال برنامه‌ریزی قوانینی برای صدور و نگهداری دارایی‌های دیجیتال است. این کشور در تلاش است تا رویکرد خود را در مورد ارزهای دیجیتال، از جمله استیبل کوین‌ها و سایر دارایی‌های دیجیتال که می‌تواند برای ثبات مالی خطرآفرین باشد، تقویت کند. دولت بریتانیا در حال حاضر در حال رایزنی در مورد رویکرد نظارتی خود است.

خبر - ۱ ماه پیش
ماینینگ,وزارت نیرو,قانون گذاری,برق,استخراج,ارز دیجیتال

تغییر مقررات برق ماینینگ توسط وزارت نیرو؛ برق برای ماینرها گران‌تر می‌شود؟

نرخ برق ماینرهای ارز دیجیتال کشور از سال ۱۳۹۸ تاکنون، در ۸ ماه از سال نصف متوسط نرخ صادراتی (۲٬۵۳۰ تومان) و در ۴ ماه پرمصرف سال، ۲ برابر نرخ صادراتی محاسبه می‌شود. اکنون اما، ظاهراً وزارت نیرو تصمیم گرفته است این روش را که پرداخت هزینه‌های انرژی را برای ماینرها آسان‌تر می‌کرد، کنار بگذارد و در عوض برای تمام طول سال از همان نرخ صادراتی به‌صورت ثابت استفاده کند.

خبر - ۱ ماه پیش
بانک مرکزی,داخلی,قانون گذاری,ایران

جزییات گزارش جدید بانک مرکزی از گردش مالی ارزهای دیجیتال در کشور

کمیسیون اصل نود مجلس جلسه‌ای را با دستور کار بررسی سازوکار فعالیت ارزهای دیجیتال در کشور، با حضور نمایندگان ارشد وزارتخانه‌های صنعت و اطلاعات، بانک مرکزی، معاونت اقتصادی رئیس‌جمهور و کمیته اقتصاد دیجیتال کمیسیون اقتصادی مجلس، برگزار کرد...

خبر - ۱ ماه پیش
جو بایدن,ارزهای دیجیتال,قانون گذاری,ایالات متحده

برنامه‌های جدید دولت جو بایدن برای ارزهای دیجیتال

به منظور مبارزه با تأمین مالی غیرقانونی و تسهیل تحقیقات در مورد نسخه‌های دیجیتالی دلار در ایالات متحده، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، به آژانس‌های فدرال دستور داده که تمرکز بیشتری بر بازار ارزهای دیجیتال که به سرعت در حال گسترش است، داشته باشند.

خبر - ۱ ماه پیش
بانک مرکزی اروپا,ارزدیجیتال بانک مرکزی,قانون گذاری,پول قابل‌برنامه‌ریزی

عضو هیئت‌اجرایی بانک مرکزی اروپا: یورو دیجیتال، پول قابل‌برنامه‌ریزی نخواهد بود

فابیو پانتا، یکی از اعضای هیئت‌اجرایی بانک مرکزی اروپا، روز دوشنبه خاطرنشان کرد که ارز دیجیتال احتمالی بانک مرکزی اجازه نمی‌دهد تا محدودیت‌هایی در نحوه خرج‌کردن وجوه ایجاد شود. او به اعضای کمیته امور اقتصادی و پولی پارلمان اروپا گفت: «یورو دیجیتال هرگز پولی قابل‌برنامه‌ریزی نخواهد بود. بانک‌های مرکزی پول صادر می‌کنند، نه کوپن». در حالی که برخی از ناظران توانایی محدود‌کردن استفاده از ارز دیجیتال را یک مزیت می‌دانند؛ دیگران، از جمله وزرای دارایی منطقه یورو مخالف هستند و می‌گویند که توانایی برنامه‌ریزی، عملکرد پول را به‌عنوان یک دارایی کاملاً قابل‌معاوضه از بین خواهد برد.

خبر - ۲ ماه پیش
انگلستان,ارزهای دیجیتال بانک مرکزی,تونی یتس

مشاور ارشد سابق بانک انگلستان: ارزهای دیجیتال بانک مرکزی ارزش ریسک و هزینه‌کردن ندارند

تونی یتس (Tony Yates)، مشاور ارشد سابق بانک انگلستان، در مقاله‌ای که اخیراً منتشر شده، گفته است که پروژه‌های دارایی‌های دیجیتال ارزش ریسک و هزینه‌کردن ندارند. او همچنین افزود که آن‌ها گزینه‌های بدی به‌عنوان پول هستند، منابع مالی مدیریت‌شده‌ای به‌وسیله انسان‌ها برای ایجاد مسیرهای ثابت علیه تورم ندارند و استفاده از آن‌ها در معاملات پرهزینه و زمان‌بر است. با این حال، در ۱۲ ماه گذشته بانک‌های مرکزی سراسر جهان با وجود شکست‌های مختلف صنعت ارزهای دیجیتال، همچنان پروژه‌های دارایی دیجیتال خود را پیش می‌برند.

خبر - ۲ ماه پیش
ژاپن,قانون گذاری,آژانس خدمات مالی ژاپن

قانون‌گذاران ژاپنی: ارزهای دیجیتال نیازمند نظارتی مانند بانک‌ها هستند

قانون‌گذاران مالی در ژاپن از نهادهای نظارتی جهان می‌خواهند که با ارزهای دیجیتال نیز مانند حوزه بانکداری رفتار کند و خواستار وضع قوانین سخت‌‌گیرانه‌تر برای این بخش هستند. به گفته مامورو یاناسه، معاون مدیرکل دفتر توسعه استراتژی و مدیریت آژانس خدمات مالی ژاپن، ارزهای دیجیتال باید کنترل شوند.

خبر - ۲ ماه پیش