title
به گزارش آسان بیت کوین و به نقل از کوین تلگراف، این فتوا، حکمی درباره شریعت اسلامی، روز سهشنبه صادر شد و به دو موضوع مهم در مورد ارزهای دیجیتال اشاره کرد که آنها را به عنوان ابزار سرمایهگذاری و وسیله مبادله تحت قوانین اسلامی غیرقانونی میکند:
«۱. ماهیت سوداگرانه ارزهای دیجیتال آنها را به عنوان یک ابزار سرمایه گذاری ناقص میکند. اعتقاد بر این است که توکنهای ارزهای دیجیتال حاوی غرر، هستند که به این معنی است که توسط چیزی مانند طلا پشتیبانی نمیشوند، که آنها را بر اساس قوانین اسلامی غیرقانونی میکند.
۲. ارزهای دیجیتال استانداردهای مبادلهای اسلامی یا قوانین روش مبادله را که الزام میکند ارز قانونی و مورد قبول طرفین باشد، مطابقت ندارند.»
در فتوا آمده بود: «این ماهیت و غرر احتکار آمیز شرعاً به عنوان کلام خدا و حدیث پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نهی شده است و از نظر محمدیه با ارزشها و معیارهای اخلاق تجارت مطابقت ندارد.»
محمدیه سومین سازمان اسلامی اندونزی بود که فتوا علیه استفاده از ارزهای دیجیتال صادر کرد. پیش از این، در نوامبر ۲۰۲۱ (آذر ۱۴۰۰)، شورای علمای اندونزی (MUI)، بالاترین نهاد روحانی در این کشور، ارزهای دیجیتال را به عنوان یک ابزار تراکنش حرام اعلام کرد. با این حال، اشاره کرد که داراییهای ارز دیجیتال میتوانند به عنوان یک ابزار سرمایهگذاری در صورت رعایت اصول شرعی مورد استفاده قرار گیرند. در اکتبر ۲۰۲۱ (مهر ۱۴۰۰)، یکی دیگر از سازمانهای مهم اسلامی نهضتالعلما (NU) نیز ارزهای دیجیتال را به دلیل ماهیت سفتهبازی آن حرام دانست.
علیرغم درخواستهای فزاینده برای ممنوعیت استفاده از ارزهای دیجیتال توسط سازمانهای اسلامی در اندونزی، این کشور شاهد افزایش بیسابقه پذیرش بوده است. این کشور در سال ۲۰۲۱ ۹.۸ میلیارد دلار تراکنش ارزهای دیجیتال را ثبت کرد که افزایش ۱,۲۲۲ درصدی را نسبت به سال ۲۰۲۰ نشان میدهد.
لینک کوتاه:b2n.ir/r75653