title
به گزارش آسان بیت کوین و به نقل از کوین تلگراف، دفتر ثبات مالی بانک مرکزی چین یادداشت جامعی را روز چهارشنبه منتشر کرد که در آن به بحث درباره تاثیر سرکوب ارزهای دیجیتال بر بازارهای مالی پرداخت. در اطلاعیه رسمی ادعا شده بود که تمام صرافیهای همتا به همتا در کشور ریشه کن شده است، که در نهایت هیاهوی مبادلات ارز دیجیتال را مهار کرد.
نسخه ترجمه شده این یادداشت میگوید:
«نسبت جهانی تراکنشهای بیت کوین در چین به سرعت از بیش از ۹۰درصد به ۱ درصد کاهش یافت. به شدت با فعالیتهای مالی غیرقانونی مانند مدیریت بینظم امور مالی و سرکوب جرایم غیرقانونی جمعآوری پول سرکوب شد.»
چین از معدود کشورهایی است که از ابتدا موضع منفعلانهای را در برابر استفاده از ارزهای دیجیتال حفظ کرده است. اولین ممنوعیت این کشور در سال ۲۰۱۳ (۱۳۹۲) بود که بانکها را از انجام تراکنشهای بیت کوین منع کرد.
این امر با ممنوعیت صرافیهای ارزهای دیجیتال محلی در سال ۲۰۱۷ (۱۳۹۶) همراه شد و آنها را مجبور به تعطیلی کامل عملیات خود کرد. این کشور بعداً در سال ۲۰۲۱ (۱۳۹۶) تلاشهای خود را برای سرکوب ارزهای دیجیتال افزایش داد، هنگامی که چندین عملیات نظارتی را برای ریشهکن کردن استخراج بیتکوین از کشور انجام داد و تا سپتامبر ۲۰۲۱ (شهریور ۱۴۰۰)، تمام تراکنشهای ارزهای دیجیتال را غیرقانونی تلقی کرد. بر اساس دادههای استاتیستا (Statista)، سهم سالانه حجم معاملات بیت کوین پس از ممنوعیت مبادلات ارزهای دیجیتال در یوان دیجیتال تا سال ۲۰۱۸ (۱۳۹۷) به نزدیک صفر کاهش یافته است.
سهم یوان چین در حجم تراکنش بیت کوین (منبع: استاتیستا)
حجم معاملات بیت کوین در یوان چین ممکن است تا نزدیک به صفر کاهش یافته باشد، اما ماهیت غیرمتمرکز بیت کوین ممنوعیت آن را غیرممکن میکند. پس از ممنوعیت صرافیهای ارز دیجیتال محلی در سال ۲۰۱۷، بسیاری از معاملهگران چینی از طریق ویپیان به صرافیهای ارز دیجیتال خارجی روی آوردند. هنگامی که دولت پکن صرافیهای ارزهای دیجیتال خارجی را از ارائه هرگونه خدمات در سرزمین اصلی چین ممنوع کرد، معاملهگران چینی برای تجارت ناشناس به امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) هجوم آوردند.
لینک کوتاه:b2n.ir/a78269