ابعاد یک خبر جعلی: «پای ایرانی‌ها به یک پرونده ارز دیجیتالی باز شد»

به گزارش اکوایران، البته این مشکل فقط در ایران وجود ندارد، زمان زیادی از انتشار و کلاهبرداری توکن بدون پشتوانه اسکویید گیم که به لطف سریال ترند آن روزها حسابی جیب مردم را خالی کرد نمی‌گذرد. اما در ایران شرایط بد اقتصادی، به این موضوع دامن زده است.

vahab_svrm

نویسنده : وهاب مسعودی

سردبیر تحریریه‌ی آسان بیت کوین

خبر,ارز دیجیتال,رمزارز,قانون گذاری,بیت کوین,تتلو,کلاهبرداری

title

به گزارش آسان بیت کوین و به نقل از انجمن بلاکچین ایران، در دنیای به ظاهر پیچیده ارزهای دیجیتال، هر ارز دیجیتالی بیت کوین نیست، هر توکنی هم پشتوانه ندارد. اینکه هر موجود دیجیتالی در کنار اسم بیت کوین غیر متمرکز شهرت بیابد، تنها یک سواستفاده از خلاهای موجود است. هر فردی حتی بدون داشتن دانش برنامه نویسی می‌تواند یک توکن راه‌اندازی کند. توکن‌ها بلاکچین انحصاری ندارند و راه اندازی ساده‌تری نسبت به کوین‌ها دارند. بر بستر بلاکچین‌هایی مثل اتریوم و بایننس می‌توان در مدت نیم ساعت توکن ساخت. تنها چیزی که به توکن‌ها ارزش می‌دهد تیم و پروژه پشت آن‌ها و دلیل ایجادشان است. یک پلتفرم تاکسی اینترنتی می‌تواند برای شبکه پرداختی خود توکن ایجاد کند، توکنی که بدون آن پروژه هیچ ارزشی ندارد.

اما اگر افراد زیادی برای خرید شن‌های یک ساحل لب دریا صف ببندند، شن هم ارزشمند خواهد شد. اینجاست که چاشنی تبلیغات به کار می‌آید و با تبلیغ و تهییج مردم در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها برخی توکن‌ها سر زبان‌ها می‌افتند. صاحبان این توکن ها خیلی راحت با کمک پامپ و دامپ می‌توانند سرمایه‌های زیادی را از سرمایه‌گذاران سرقت کنند.

چندی پیش خبری مبنی بر انتشار ارز دیجیتال خواننده معروف، امیر حسین مقصود لو یا همان امیر تتلو منتشر شد. موجودی که آخر مشخص نشد توکن است یا کوین، اما گفته شده بود که قرار است اولین ارز دیجیتال غیر متمرکز ایرانی باشد! هرچند به کار بردن عباراتی مثل ارز دیجیتال و کوین در کنار کار کردن در شبکه اسمارت چین بایننس متناقض به نظر می‌رسید و شک افرادی که تسلط بیشتری به کریپتو داشتند را برمی‌انگیخت، اما طولی نکشید که خود تتلو هم اعلام کرد که این پروژه کلاهبرداری است.

آمار دقیقی از افرادی که در این پروژه سرمایه گذاری کرده‌اند (مثل تمام پروژه‌های خاکستری پیشین) وجود ندارد. اما در این میان افراد فعال حوزه ارز دیجیتال در ایران از قبل به کاربران هشدار داده بودند، از جمله انجمن فناوران زنجیره بلوک که با انتشار نامه‌ای از مردم خواستند که وارد پروژه TNT نشوند. موضوعی که بارها از سمت انجمن فناوران زنجیره بلوک پیگیری شده و اتفاقا هر بار حاشیه‌های زیادی را ایجاد کرده است.

اما قرار نیست در این متن، به کلاهبرداری بودن یا نبودن پروژه TNT بپردازیم. قرار است سراغ نویسنده برویم، نه قهرمان داستان.

در حالی که قوانین شفاف ارز دیجیتالی در ایران، محدود به یک مصوبه هیئت دولت (۹۹ درصد درباره استخراج) و یک بیانیه بانک مرکزی (حذف شده از وب سایت) برای سال‌های پیش است، در حالی که حدود ۴ سال است که تنها اسم رمزارز بانک مرکزی را می‌شنویم، در حالی که تنها کلید واژه اصلی همراه با رمزارزها در بین بازو‌های اصلی رسانه‌ای دولت در ایران، ممنوعیت و محدودیت است، آیا جایی برای سوال اینکه «چرا چنین پروژه‌هایی به سادگی آب خوردن در ایران جولان می‌دهند؟» باقی می‌ماند؟

ساخت این پروژه‌ها از نظر فنی بسیار ساده است، پس تنها چیزی که باقی می‌ماند تبلیغات است. تبلیغاتی که در شبکه‌های اجتماعی‌ دست به دست می‌شوند؛ در غیاب مراجع آموزشی رمزارزی در ایران. آیا سکوت رسانه‌ای محض درباره رمزارزها و قوانینشان و صرفا تاکید کردن درباره ممنوعیت و محدودیت راه را برای جولان دادن چنین پروژه‌هایی در ایران هموار تر نمی‌کند؟

نکته جالب تر اما موضوع رپرتاژ‌های خبری در ایران است. گویا کانال‌های تلگرامی برخی وب‌سایت‌های خبری منطقه آزاد رسانه‌ای محسوب می‌شوند و انتشار هر نوع خبری بلامانع است. در بین این فضای خاکستری که کم کم رنگ سیاه به خود گرفته است، صاحبان پروژه‌های ارز دیجیتالی نه تنها می‌توانند به راحتی تبلیغات دروغین انجام دهند، بلکه گویا می‌توانند با خرج مبلغ اندکی، هر فرد و گروهی که مانع این کار شود هم تخریب کنند.

در روز گذشته در برخی کانال‌های تلگرامی، خبری با تیتر «پای ایرانی‌ها به یک پرونده بزرگ رمزارز باز شد» منتشر شد که در آن ازعباس آشتیانی، مدیر عامل انجمن فناوران زنجیره بلوک، به عنوان عضوی از شرکت فیکاس سوییس نام برده شده و همچنین گفته شده بود این شرکت شکایت ارز دیجیتالی بزرگی در سوییس دارد.

نه تنها منابع آگاه خبری اکوایران، بلکه بخش فعال اکوسیستم رمزارزی کشور اطلاع دارند که این شرکت هیچ توکنی تا کنون ارائه نکرده است و همچنین مدیرعامل انجمن فناوران زنجیره بلوک، عباس آشتیانی، تنها مشاور سابق این شرکت بوده و حدود یک سال است که هیچ فعالیتی در آن ندارد. اندکی جست‌وجو در اینترنت و بررسی شرکت فیکاس سوییس هم موضوع پرونده شکایت رمزارزی را رد می‌کند. شرکتی که برای اولین بار در بازار‌مالی سوییس ETF  بیت کوین را راه‌اندازی کرده است. اما این اخبار به همین سادگی می‌توانند در ایران پخش و منعکس شوند؟

هرچند انتشار این اخبار دقیقا پس از هشدارهای انجمن فناوران زنجیره بلوک مبنی بر کلاهبرداری پروژه  TNTاتفاق افتاد، اما نیازی به قضاوت درباره چرایی و پشت پرده این موضوع نیست. اصل ماجرا اما اینجاست؛ در کنار فضای خاکستری قوانین رمزارزی در ایران، فضای رسانه‌ای هم به همان قدر خاکستری است؟ انتشار خبر فوق به حدی بدون منبع و نا موثق بود که بلافاصله کانال‌های تلگرامی آن را حذف کردند. اما آیا کسی مسئولیت بازدید های میلیونی این گونه اخبار و تبعات احتمالی آن را بر عهده می‌گیرد؟

طبق مصوبه هیئت دولت، ریسک تمام و کمال سرمایه‌گذاری روی تمام پروژه‌های رمزارزی بر عهده خود سرمایه‌گذاران است. اما این به معنای بی‌مسئولیت شمارده شدن دولت در تمامی ارکان قانونی و رسانه‌ای است؟ با شفاف نبودن فضای قانونی رمزارزی در ایران، هیچ فرقی بین پروژه های سالم و ناسالم وجود نخواهد داشت و با رپرتاژ‌های خبری که هیچ اثری از دریافت وجه و تبلیغات از آن‌ها نیست، هیچ فرقی بین خبر موثق و ناصحیح وجود ندارد. لذا گویا همه چیز برای از دست رفتن سرمایه‌ها و اعتماد مردم در فضای رمزارزی فراهم است.

لینک کوتاه:

رئیس کل بانک مرکزی: دلار، شمش طلا و ارز دیجیتال جایگزین ریال شده، نهاد قضایی ورود کند
براساس تصمیم دادگاه، بنیان‌گذار ترا به ایالات متحده مسترد می‌شود
نهنگی ۵۴هزار اتریوم را به ارزش ۱۵۴میلیون دلار در ۳۲ ساعت جمع‌آوری کرد
بریتانیا به‌دنبال وضع مقررات برای استیبل کوین‌ها در ۶ ماه آینده است
داد‌ه‌های شخصی بیش از ۵۰ هزار مشتری بانک آمریکا لو رفت

نظرات

در نوبیتکس می‌توانی از کاهش قیمت ارزهای دیجیتال هم درآمد داشته باشی.

ثبت‌نام و شروع سرمایه‌گذاری

با‌توجه به این‌که اکثر اخباری که در طول روز به گوش ما میرسن خبرای خوبی نیستن، تحریریه آسان بیت کوین تصمیم گرفته که با انتشار روزانه یک خبرِ «واقعا خوب» حال شمارو هم کمی خوب بکنه. درضمن این خبر هیچ ربطی به حوزه ارز دیجیتال نداره...

خبر خوب برای متقاضیان وام / سقف وام افزایش یافت

title

حداکثر مجموع اصل تسهیلات خرد قابل پرداخت به هر مشتری در هر مؤسسه اعتباری به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک در بخشنامه‌ای به شبکه بانکی دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد را ابلاغ کرد در این بخشنامه آمده است، از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری موظف هستند، تسهیلات خرد اعطایی را بر اساس شرایط، امتیاز اعتباری، رتبه اعتباری داخلی و سقف اعتبار مشتری در قالب قراردادهای فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک، مرابحه، جعاله و قرض‌الحسنه به مشتری پرداخت نماید.

مطالب مرتبط

ترا,دو کوان,ایالات متحده,کلاهبرداری

براساس تصمیم دادگاه، بنیان‌گذار ترا به ایالات متحده مسترد می‌شود

یک رسانه خبری محلی گزارش داد که دادگاه عالی مونته نگرو به تازگی تصمیم گرفت که بنیان‌گذار بلاک چین ارز دیجیتال شکست خورده ترا، دو کوان، به ایالات متحده مسترد شود، جایی که وی به دلیل کلاهبرداری مالی تحت پیگرد قانونی قرار گرفته است.

خبر - ۹ ماه پیش
نهنگ,اتریوم,لوک‌آن‌چین,ارز دیجیتال,بایننس,Lookonchain

نهنگی ۵۴هزار اتریوم را به ارزش ۱۵۴میلیون دلار در ۳۲ ساعت جمع‌آوری کرد

یک نهنگ ارزهای دیجیتال در کمتر از یک روز و نیم به سرعت ۵۴٬۷۲۱ اتریوم را خریداری کرد. طبق گزارش «Lookonchain»، یک نهاد ناشناخته ۵۴٬۷۲۱ اتریوم به ارزش ۱۵۴.۴میلیون دلار از صرافی ارز دیجیتال بایننس و صرافی‌های غیرمتمرکز (DEX) برداشت کرد.

خبر - ۹ ماه پیش
بریتانیا,قانون گذاری,ارزهای دیجیتال,استیبل کوین‌

بریتانیا به‌دنبال وضع مقررات برای استیبل کوین‌ها در ۶ ماه آینده است

دولت بریتانیا در نظر دارد تا قانون‌گذاران را مجاب کند تا تصویب قوانین جدیدی برای استیبل کوین‌ها و استکینگ (Staking) مصوب کنند. به گزارش بلومبرگ، بیم افولامی، مسئول اقتصادی خزانه‌داری بریتانیا بر تعهد دولت به فشار جدی برای تسریع قانون‌گذاری در مورد استیبل کوین‌ها و سهام‌گذاری دارایی‌های ارزهای دیجیتال تأکید کرد. افولامی ضمن تأکید بر فوریت این موضوع، اظهار داشت که موضع دولت در این زمینه، حرکت به سمت وضع مقررات در ۶ ماه آینده است.

خبر - ۹ ماه پیش
آمریکا,کلاهبرداری,داد‌ه‌های شخصی

داد‌ه‌های شخصی بیش از ۵۰ هزار مشتری بانک آمریکا لو رفت

ده‌ها هزار مشتری بانک آمریکا اکنون در معرض خطر کلاهبرداری هویت هستند، زیرا یک نقص امنیتی گسترده اطلاعات شخصی آن‌ها را فاش کرد. طبق اعلام بانک اطلاعات شخصی ۵۷۰۲۸ مشتری در بانک آمریکا در معرض خطر قرار گرفته است.

خبر - ۹ ماه پیش
کوین متریکس,بیت کوین,اتریوم,بلاک‌چین

کوین متریکس: بیت کوین و اتریوم در برابر حملات ۵۱درصدی مصون هستند

بر اساس آخرین تحقیقات شرکت کوین متریکس، دیگر امکان انجام حملات ۵۱درصدی از سوی دولت‌ها برای نابودی شبکه بیت کوین و اتریوم به‌دلیل هزینه‌های نجومی مورد نیاز برای انجام آن وجود ندارد. نویسندگان این گزارش از معیاری به نام «هزینه کل حمله» برای تعیین دقیق هزینه حمله ۵۱درصدی به این شبکه‌ها استفاده کردند.

خبر - ۹ ماه پیش
بلک‌راک,بیت کوین,ETF اسپات بیت کوین,گری‌اسکیل,آی‌شیرز بیت کوین تراست

ارزش دارایی‌های تحت مدیریت ETF اسپات بلک‌راک از ۱۰۰هزار بیت کوین فراتر رفت

طبق داده‌های رسمی بلک‌راک، ارزش دارایی‌های تحت مدیریت ETF اسپات بیت کوین این شرکت، در روز گذشته به ۱۰۵٬۲۸۰ بیت کوین رسیده است. این به‌معنای رشد بیش از ۳٬۷۰۰درصدی دارایی‌های تحت مدیریت این صندوق از ۲٬۶۲۱ بیت کوین در زمان عرضه‌اش در ۱۱ ژانویه (۲۱ دی) تاکنون است. بدون درنظرگرفتن ETF بیت کوین گری‌اسکیل، آی‌شیرز بیت کوین تراست، اولین صندوق در میان ETFهای جدید اسپات بیت کوین در ایالات متحده است که ارزش دارایی‌های آن در بیست و دومین روز معاملات از ۱۰۰٬۰۰۰ بیت کوین فراتر رفت.

خبر - ۹ ماه پیش
قیمت بیت کوین,بیت کوین,گلس‌نود

حدود ۲۳۰میلیون دلار موقعیت معاملاتی با جهش قیمت بیت کوین لیکوئید شدند

بر اساس داده‌های گلس‌نود، با افزایش نوسانات بازار و جهش قیمت بیت کوین به ۵۱٬۰۰۰ دلار، نزدیک به ۳۰۰میلیون دلار موقعیت معاملاتی ارز دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته لیکوئید شدند. سهم معاملات لیکوئیدشده لانگ و شورت بیت کوین به‌ترتیب ۲۴.۶میلیون و ۷۲.۵میلیون دلار بود.

خبر - ۹ ماه پیش
استیبل‌کوین,آرژانتین,ارز دیجیتال,تتر,USDC,کلمبیا,برزیل

خرید استیبل‌کوین‌ها در آرژانتین ۶۰ درصد از خریدهای ارز دیجیتال را تشکیل می‌دهد

در مواجهه با بحران شدید اقتصادی و کاهش ارزش پزو، ۶۰ درصد از خریدهای ارز دیجیتال آرژانتین شامل استیبل کوین‌های تتر و USDC بوده و تنها ۱۳ درصد از خریدها برای بیت‌کوین بود. آرژانتین رتبه یک را در مقایسه با کلمبیا، برزیل و مکزیک، جایی که خرید استیبل کوین بین ۳۱ تا ۴۰ درصد از کل خرید ارزهای دیجیتال متغیر بوده، دارا است.

خبر - ۹ ماه پیش
بیت کوین,BTC,مایکرواستراتژی

خرید ۸۵۰ بیت کوین توسط مایکرواستراتژی در ماه ژانویه

طبق اعلام مایکل سیلور، بنیان‌گذار مایکرواستراتژی، این شرکت در ماه ژانویه (دی) ۸۵۰ بیت کوین دیگر به مبلغ ۳۷.۲میلیون دلار خریداری کرده است که متوسط قیمت پرداختی برای هر بیت کوین را به حدود ۴۳٬۷۶۵ دلار می‌رساند. او همچنین افزود که مایکرواستراتژی هم‌اکنون در مجموع ۱۹۰٬۰۰۰ بیت کوین به ارزش بیش از ۸.۱۵میلیارد دلار در اختیار دارد.

خبر - ۹ ماه پیش