انتقاد شدید کاربران از فیلترینگ اینستاگرام

در حالی که میلیون ها کسب و کار اینترنتی در انتظار رفع محدودیت ها هستند، اظهارات متناقض وزیر ارتباطات درباره ادامه یا رفع فیلترینگ اینستاگرام و پلتفرم ها، کاربران فضای مجازی را سردرگم کرده است؛ آمارها دراین باره چه می گوید؟

vahab_svrm

نویسنده : وهاب مسعودی

سردبیر تحریریه‌ی آسان بیت کوین

فیلترینگ,اینستاگرام,اینترنت,فضای مجازی

title

 «محدودیت واتس اپ و اینستاگرام همیشگی است؟» اظهارات متناقض و مبهم وزیر ارتباطات درباره احتمال دایمی بودن این محدودیت ها بر بلاتکلیفی کاربران و کسب و کار ها خصوصا کاربران حوزه ارزهای دیجیتال افزوده است. این درحالی است که وزیر کشور پیشتر محدودیت ها را موقتی دانسته و رفع آن را موکول به پایان ناآرامی ها کرده بود. محدودیت‌های ایجاد شده برای اینترنت، کاهش سرعت آن و فیلترینگ پلتفرم های فضای مجازی طی دو سه هفته گذشته وضعیت کسب و کارها را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است. از چندسال گذشته به هر دلیلی بسیاری از کسب و کارها پیوند زیادی با فضای مجازی خورده اند و فیلترینگ اینستاگرام و واتس اپ باعث شده میلیون ها کسب و کار با مشکلاتی مواجه شوند. همچنین خیلی از محتواهای آموزشی، خبری و ... در حوزه ارزهای دیجیتال و بلاک چین به این پلتفرم های مجازی وابسته هستند. در این شرایط، بسیاری از فعالان و کاربران فضای مجازی منتظرند تا ببینند محدودیت اینترنت و فیلترینگ چه زمانی رفع می شود و گمانه زنی های بسیاری هم درباره ادامه یا رفع آن منتشر شده است. روز گذشته و درحالی که بسیاری از رسانه ها به نقل از وزیر ارتباطات، خبر از فیلترینگ دایم اینستاگرام و واتس اپ دادند، اما عیسی زارع پور در گفت و گویی این خبر را تکذیب و اظهار کرد: «برنامه ای برای فیلترینگ این پلتفرم وجود نداشته و ندارد.»

وزیر ارتباطات البته کمی بعد اصلاح مجددی در حرف هایش داشت و گفت:

«این موضوع در اختیار نهادهای ذی صلاح دیگری است! سخنانی که بر سردرگمی و بلاتکلیفی کسب و کارهای اینترنتی افزوده است.»

تجدیدنظر درباره ادامه فعالیت اینستاگرام؟

طی روزهای گذشته بسیاری از کاربران فضای مجازی با استفاده از فیلترشکن ها به سختی توانستند وارد پلتفرم های خارجی شوندو این موضوع همچنان ادامه دارد. وزیر ارتباطات دیروز در پاسخ به این سوال که آقای رئیسی در دوران رقابت های انتخاباتی گفته بود مسدود کردن و بستن پلتفرمی که کسب‌وکار مردم روی آن است، در دستور نخواهد بود، اظهار کرد:

 «در قواعد اینستاگرام، خرید و فروش سلاح ممنوع است، دعوت به آشوب ممنوع است، اگر چنین چیزی در آمریکا اتفاق بیفتد، حتما برخورد می‌کنند. اکانت رئیس جمهور مستقر را برای امنیت ملی‌شان به صورت دایمی مسدود کردند. وقتی خطوط قرمز کشور و خودش را رعایت نمی‌کند، قواعدی که ما با فرض این که به این قواعد احترام می‌گذارد اجازه فعالیت دادیم، وقتی آن ها را زیر پا می‌گذارد، ممکن است [در سیاست‌] فعالیت این پلتفرم در داخل کشور تجدید نظر شود، مجوزی که به هر کسی داده می‌شود، ابدی نیست و به رعایت قوانین و مقررات بستگی دارد، البته تصمیم‌گیر در این حوزه من نیستم. مراجع دیگر هستند.»

زارع‌پور در پاسخ به این شایعه که گفته می‌شود وزارت ارتباطات از قبل تصمیم داشته در مهر ماه، اینستاگرام را مسدود و به جای آن از روبیکا استفاده کند، گفت:

«ما چنین برنامه از پیش طراحی شده‌ای نداشتیم اما در وزارت ارتباطات وظیفه‌مان این است ظرفیت‌هایی که می‌توانند مشکل کشور را در بخش‌های گوناگون حل کنند،‌ تقویت کنیم».

 او ادامه داد:

 «شما ملاحظه می‌کنید در زمینه خرید و فروش کسی از ای‌بی و آمازون استفاده نمی‌کند. پلتفرم‌های داخلی باکیفیت وجود دارد و مردم استفاده می‌کنند. در حوزه بیمه و جابه‌جایی مسافر و... پلتفرم‌ها بومی هستند. این حاصل مسیری چند ساله است که در کشور طی شده و در بخش‌های دیگر هم می‌تواند چنین اتفاقی بیفتد که نیاز کسب‌وکارها به پلتفرم‌ها در داخل کشور تامین شود. در عین حال که ما تلاش می‌کنیم محدودیت‌های خارجی برطرف شود، تلاش می‌کنیم ظرفیت‌های داخلی هم تقویت شود.»

اعداد و ارقام عجیب از خسارت محدودیت های اینترنتی

گزارش های منابع مختلف از تاثیر محدودیت‌ها و قطع اینترنت بر کسب‌وکارها نشان می‌دهد طی چندروز گذشته با فیلترینگ و محدودیت در پلتفرم ها تقریبا هیچ بخشی از صنعت رایانه ای از گزند این خسارت ها در امان نبوده است. اواخر شهریور بود که اینترنت در کشورمان دچار محدودیت شد و چندروز بعد از آن که محدودیت های فضای مجازی بیشتر شد، نت بلاکس اعلام کرد که قطعی اینترنت در ایران ساعتی ۱.۵ میلیون دلار معادل ۴۵ میلیارد تومان زیان اقتصادی به کشور وارد می‌کند که این یعنی روزانه هزار میلیارد تومان به کسب و کارهای اینترنتی و اقتصاد کشورمان خسارت وارد می شود. بسیاری از محدودیت های اینترنتی از آخرین روز شهریور آغاز شد و با ارقامی که نت بلاکس اعلام کرده در 17 روز گذشته 17 هزار میلیارد به اقتصاد کشورمان زیان وارد شده که عدد بسیار زیادی است. گزارش سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران هم از تاثیر محدودیت‌ها و قطع اینترنت بر کسب‌وکارها نشان می‌دهد بیش از ۴۱ درصد شرکت‌ها ۲۵ تا ۵۰ درصد درآمد خود را در این مدت از دست داده‌اند و حدود ۴۷ درصد هم بیشتر از ۵۰ درصد کاهش فروش داشته‌اند! این آمار و ارقام شامل فعالین حوزه ارزهای دیجیتال نمی شود و قطعا این حوزه شامل خساراتی به مراتب سنگین تر شده است. محدودیت های اینترنتی حتی بر سرویس دهی شرکت های داخلی هم تاثیر منفی گذاشته و مدیرعامل شرکت ملی پست در مصاحبه ای گفته است:

« درآمدهای پستی پس از اختلال اینترنت یک سوم کاهش یافته است!»

نیمی از مشاغل، روزانه ۵۰ میلیون ضرر می کنند!

شاید بپرسید هر روز تداوم محدودیت‌های فعلی، چه میزان خسارت به کسب‌وکارها وارد می‌کند؟ سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در نظرسنجی که روز گذشته هم اطلاعاتش را منتشر کرده از شرکت‌های عضو این سازمان درباره تاثیر محدودیت های اینترنتی پرسیده است. در این پرسش نامه ۵۳ درصد مشاغل اعلام کردند روزانه ۵۰ میلیون تومان ضرر خواهند کرد. ۲۱ درصد هم ضرر ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومانی و حدود ۱۸ درصد خسارت بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومانی را گزارش کرده‌اند. نزدیک به ۸ درصد مشاغل نیز روزانه بیش از ۵۰۰ میلیون تومان خسارت می‌بینند.

نگرانی ها از بیکاری میلیون ها ایرانی

محدودیت های اینترنتی علاوه بر زیان اقتصادی مستقیم، می‌تواند اشتغال بسیاری از افراد را هم تحت تاثیر قرار دهد. بر اساس برخی از گزارش‌ها یک میلیون شغل تنها در اینستاگرام ایجاد شده است. دبیر اتحادیه کسب‌وکارهای فضای مجازی اما به تازگی آمار عجیبی را اعلام کرده و گفته است: «معیشت ۱۰ میلیون نفر اکنون وابسته به فضای مجازی است.»

گزارش سازمان ملی اقتصاد دیجیتال نشان داد حجم این اقتصاد از نظر بزرگی به بالاترین سطح خود در سال های اخیر رسیده است. این گزارش اما نکات ظریف بسیاری داشت که یکی از آن ها وابستگی زیاد این آمار به شبکه های اجتماعی بود. شبکه های اجتماعی و در راس آن ها اینستاگرام تا ۸۰ درصد در این بازار نفوذ داشتند. پس از آن نیز اعلام شد ۳.۵ میلیون اشتغال مرتبط با اینستاگرام در فیلترینگ های اخیر با چالش روبه رو شده است. مارکتی که بر زندگی تا ۱۰ میلیون نفر اثرگذار بوده است.

کشور ایران یکی از کشورهای پیشرو در حوزه ارزهای دیجیتال می باشد که به دلیل پایین بودن هزینه های انرژی و آب و هوای مناسب برای مستقر کردن تجهیزات استخراج، توانسته جز کشورهای برتر در حوزه ارزهای دیجیتال شود. طبق بررسی ها تاکنون بیش از 12 میلیون ایرانی وارد بازار ارزهای دیجیتال شده اند. لازم به ذکر است که تمام این افراد به واسطه شبکه های اجتماعی خصوصا اینستاگرام فعالیت می کنند.

به رغم آن که اتفاقات اخیر و فیلترینگ موقت پلتفرم های خارجی، با استقبال برخی چهره ها و رسانه ها مواجه شده است اما آمار و ارقام خسارت قطعی اینترنت و پلتفرم های خارجی که تبدیل به محلی برای کسب درآمد مردم شده، نشان می دهد اگر این محدودیت ها طولانی مدت اعمال شوند و دسترسی به پهنای باند بین الملل به صورت طولانی مدت از دسترس عموم مردم خارج شود، جمع زیادی از مردم و فعالان فضای مجازی با زیان اقتصادی مواجه می شوند و نمی توان بدون در نظر گرفتن این مسئله به یک باره برای این محدودیت تصمیم گیری کرد. این درحالی است که وزیر ارتباطات در مصاحبه های قبلی خود به مردم توصیه کرده کسب و کار خود را بر بستر پلتفرم های خارجی بنا نکنند اما گزارش های رسانه ها نشان می دهد با این که در سال های اخیر حمایت بسیاری از شبکه های اجتماعی و پیام رسان های داخلی شده اما اقبال چندانی از نظر فناوری، زیرساخت و توسعه به دست نیاورده اند. در این بحران اخیر هم خیلی از این پلتفرم های داخلی موفق به کسب مخاطب جدید نشدند و تعدادی هم مثل ایتا به دلیل محدودیت شبکه، جلوی عضو گیری جدیدشان را بستند اما در عین حال، تلگرام که از چندسال پیش فیلتر شده است در مدت اخیر توانسته با شبکه سرورهای مجازی حتی محدودیت های اینترنت ملی را دور بزند و تعداد کاربرانش بار دیگر از مرز ۴۵ میلیون نفر هم فراتر رود! در گزارشی که به تازگی دیجیاتو هم منتشر کرده، آمده است:

« با توجه به فیلترینگ شدید واتس اپ که حتی با فیلترشکن نیز به درستی کار نمی‌کند، پیام رسان تلگرام با فیلترشکن و پروکسی های خودکار نسخه های غیررسمی به راحتی وصل می‌شود به همین منظور بخشی از کاربران ایرانی که قبلا از تلگرام به واتس اپ کوچ کرده بودند، مجدد به تلگرام بازگشتند و... . »

با این شرایط اگر چه وزیر ارتباطات چند بار تاکید کرده است که مرجع تصمیم گیری درباره محدودیت این پلتفرم ها خارج از اختیار وی است اما اظهارنظرهای او به عنوان متولی این فضا مبنی بر انتقال کسب و کارها به فضای داخلی نیز نمی تواند بدون در نظر گرفتن واقعیت های موجود بیان شود.

رضا الفت‌نسب به اعتماد آنلاین گفت، اين كه مسئولان پس از «بحران كنونی»، اين موضوع را روشن نمی‌‌كنند كه روند قطعی پلتفرم‌ها ادامه‌دار خواهد بود يا خير، وضعيت را برای كسب و كارهای اينترنتی «نگران‌كننده» كرده است.

اشاره وی به اختلال در اینترنت و مسدود شدن شبکه‌های پرطرفدار اینستاگرام و واتس‌آپ در ایران به بهانه اعتراضات خیابانی پس از کشته‌ شدن مهسا امینی بر اثر خشونت پلیس است که موجب قطع دسترسی شهروندان در سراسر ایران به این دو پلتفرم شده است.

آقای الفت‌نسب با اشاره به ادامه این وضعیت هشدار داد که با توجه به اين كه امروزه كسب و كارهای زيادی بر بستر اينستاگرام شكل گرفته، «فيلتر شدن و قطعی آن افراد شاغل در اين بخش را از حيز انتفاع ساقط كرده و درآمدهای اين افراد را قطع خواهد كرد.»

وی «موضوع مهم» را تلاش عده‌ای برای ادامه انسداد این دو شبکه به‌ویژه اینستاگرام حتی پس از «فروکش‌ کردن» اعتراضات خیابانی عنوان کرده و این اقدام را «بسیار خطرناک» توصیف کرده است.

اين فعال بخش كسب و كارهای اينترنتی افزود:

«چرا‌ كه بر‌ اساس اعلام آمارها از سوی دبير شورای عالی فضای مجازی، حدود دو ميليون و ۵۰۰ هزار كسب و كار در ايران روی اين بستر مشغول فعاليت هستند و تبليغات و فروش دارند.»

وی اضافه کرده است، با ورود بسیاری از کسب‌ و‌ کارهای «آفلاین» به اینستاگرام پس از همه‌گیری کرونا، این شبکه «خيلی نسبت به سال‌های گذشته هم مهم‌تر شده و به نظر می‌‌رسد امنيت اقتصادی در صورتی كه اين وضعيت ادامه‌دار شود دچار خدشه خواهد شد.»

به نوشته روزنامه اعتماد، آمارهای موجود نشان می‌‌دهد سهم تجارت آنلاين از ۱.۳ درصد كل تجارت كشور در سال ۱۳۹۶ به پنج درصد در سال ۱۴۰۰ رسيده است.

این گزارش حاکی است فارغ از اعتماد بالای کاربران ایرانی به اینستاگرام، «واتس‌آپ، امروز به قدری محبوب و فراگير شده كه... به تاروپود تمام فعاليت‌های اقتصادی» در ایران رخنه كرده است.

این در حالی است که روزنامه «دنیای اقتصاد» نوشته به نظر می‌رسد مقام‌های جمهوری اسلامی قصد دارند این دو شبکه را نیز همچون تلگرام به صورت دائمی مسدود نگاه دارند.

زارع پور وزیر ارتباطات گفته تصمیم گیری در رابطه با رفع محدودیت اینستاگرام و واتس اپ به تصمیم مراجع ذیصلاح و تغییر رفتار این دو اپلیکیشن بستگی دارد. پلتفرمی که قوانین جمهوری اسلامی را به رسمیت نمی شناسد بستر مناسب برای کسب و کارها  نیست
اینستاگرام اگر به قواعد ما و خودش درباره تجارت اسلحه و دعوت به خشونت پایبند باشد، مشکلی برای فعالیت ندارد. زارع‌پور در پاسخ به این سوال که رئیس جمهور گفته بود اینستاگرام را نمی‌بندیم، گفت وقتی پلتفرم قواعد رو رعایت نمی‌کند در سیاست‌ها تجدیدنظر می کنیم

لینک کوتاه: b2n.ir/s71306 

 

فیس‌بوک و اینستاگرام ممکن است تبلیغ ETFهای بیت کوین را مجاز کنند
متا تهدید به شکایت توییتر را پاسخ داد
رقیب جدید توییتر احتمالاً تابستان امسال توسط اینستاگرام عرضه می‌شود
چرا کلاهبرداری هزاران میلیاردی آمیتیس اثبات نمی‌شود؟ اتهام متهم متواری به نهادهای نظارتی!

نظرات

در نوبیتکس می‌توانی از کاهش قیمت ارزهای دیجیتال هم درآمد داشته باشی.

ثبت‌نام و شروع سرمایه‌گذاری

با‌توجه به این‌که اکثر اخباری که در طول روز به گوش ما میرسن خبرای خوبی نیستن، تحریریه آسان بیت کوین تصمیم گرفته که با انتشار روزانه یک خبرِ «واقعا خوب» حال شمارو هم کمی خوب بکنه. درضمن این خبر هیچ ربطی به حوزه ارز دیجیتال نداره...

خبر خوب برای متقاضیان وام / سقف وام افزایش یافت

title

حداکثر مجموع اصل تسهیلات خرد قابل پرداخت به هر مشتری در هر مؤسسه اعتباری به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافت. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک در بخشنامه‌ای به شبکه بانکی دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد را ابلاغ کرد در این بخشنامه آمده است، از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل، بانک‌ها و مؤسسات اعتباری موظف هستند، تسهیلات خرد اعطایی را بر اساس شرایط، امتیاز اعتباری، رتبه اعتباری داخلی و سقف اعتبار مشتری در قالب قراردادهای فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک، مرابحه، جعاله و قرض‌الحسنه به مشتری پرداخت نماید.

مطالب مرتبط

متا,تهدید,شکایت,توییتر,تردز,اینستاگرام,ایلان ماسک

متا تهدید به شکایت توییتر را پاسخ داد

متا پاسخی به تهدید توییتر علیه پلتفرم جدید تردز منتشر کرده و اعلام کرده است که هیچ یک از کارکنان این برنامه هیچ وابستگی قبلی به توییتر ندارند. پس از اینکه پلتفرم متنی متا، تردز، با همکاری اینستاگرام راه‌اندازی شد، به سرعت با ده‌ها میلیون ثبت‌نام محبوبیت زیادی به دست آورد.

خبر - ۱۰ ماه پیش
پالیگان,پالیگان لبز,لایه ارزش اینترنت,SEC

نسخه دوم پالیگان (پالیگان ۲.۰) معرفی شد

پالیگان لبز، روز گذشته پالیگان ۲.۰ را معرفی کرد؛ یک به‌روزرسانی که برای تثبیت این شبکه به‌عنوان «لایه ارزش اینترنت» طراحی شده است. اتریوم، مفهوم لایه ارزش را معرفی کرد و نشان داد که افراد می‌توانند بدون واسطه، به‌طور یکپارچه و ایمن در اینترنت ارزش ایجاد، تبادل و برنامه‌ریزی کنند.

خبر - ۱۰ ماه پیش
توییتر,اینستاگرام,لیا هیبرمن,مِتا

رقیب جدید توییتر احتمالاً تابستان امسال توسط اینستاگرام عرضه می‌شود

لیا هیبرمن، کارشناس بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی، اخیراً مدعی شده است که مِتا، شرکت مادر اینستاگرام، اپلیکیشن مبتنی بر متن خود را که با هدف رقابت با توییتر طراحی شده، به مراحل پایانی توسعه رسانده و ممکن است اواخر ژوئن امسال (اوایل تیر) آن را عرضه کند. او همچنین گفته است این اپلیکیشن جدید مبتنی بر اینستاگرام ساخته شده، اما غیرمتمرکز است و به‌عنوان یک برنامه مستقل عمل می‌کند. اسکرین‌شات‌های لورفته از این برنامه نیز یک رابط کاربری مشابه توییتر را به نمایش می‌گذارد.

خبر - ۱۱ ماه پیش
کلاهبرداری,آمیتیس,رمزارز,فضای مجازی,اکبر داداشی

چرا کلاهبرداری هزاران میلیاردی آمیتیس اثبات نمی‌شود؟ اتهام متهم متواری به نهادهای نظارتی!

یکی از کلاهبرداری‌های بزرگ حوزه رمزارزها مربوط به شرکت آمیتیس بود که موسس آن به نام اکبر داداشی با عنوان سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال و فروش توکن لیام به مردم، تا کنون حدود چند هزار میلیارد تومان پول مردم را به جیب زده و اکنون متواری است. اما اکبر داداشی که بود و با سرمایه مردم چه کرد؟ اخیرا دادگاه تجدیدنظر ۲۵۸ نفر از شاکیان آمیتیس پس از یک سال و نیم و بدون حضور متهم اصلی متواری برگزار شد، به‌نحوی که همچنان کیفرخواست بیش از ۲ هزار ۵۰۰ نفر از سایر مالباختگان بلاتکلیف مانده است، این در حالی است که متهم مذکور در حین متواری بودن به دستگاه‌های نظارتی در فضای مجازی اتهام‌هایی را نسبت داده است...

خبر - ۱۲ ماه پیش
متا,توکن‌های غیرمثلی,اینستاگرام,NFT,فیس‌بوک,استفان کسریل

متا به پشتیبانی از NFTها در اینستاگرام و فیس‌بوک پایان می‌دهد

متا، شرکت مادر اینستاگرام و فیس‌بوک، حدود ۱۰ ماه پس از معرفی قابلیت پشتیبانی از توکن‌های غیرمثلی (NFT)، این ویژگی را در پلتفرم‌های خود کنار می‌گذارد. استفان کشریل، رئیس بخش بازرگانی و فناوری‌های مالی متا با انتشار این خبر در توییتر گفت که این شرکت در حال پایان‌دادن به پشتیبانی NFTها با هدف تمرکز بر مسیرهای دیگر برای حمایت از سازندگان محتوا، افراد و کسب‌وکارها است.

خبر - خیلی وقت پیش
جسمی کوین,JASMY,ارز دیجیتال,اینترنت اشیا,IoT,مقاله آموزشی

ارز دیجیتال جسمی کوین (JASMY) چیست؟

پروژه جاسمی (Jasmy ) یک پروژه بازار داده یا مارکت پلیس است که در آن کاربران می توانند داده های تولید شده خود از دستگاه های اینترنت اشیا (IoT) را به مشاغل و کسب و کار های مختلف بفروشند. ارز JASMY توکن کاربردی بومی این پروژه است که به عنوان روش پرداخت در پلتفرم داده جاسمی مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه با معرفی کامل ارز جسمی کوین (JASMY) و کاربردهای آن با ما همراه باشید.

مقاله - خیلی وقت پیش
کمیسیون بلاکچین,اینترنت طبقاتی,اقتصاد دیجیتال

هشدار رییس کمیسیون بلاکچین: اینترنت طبقاتی نابودکننده اقتصاد دیجیتال است

افشین آشوری رییس کمیسیون بلاکچین و رمز ارز نظام صنفی رایانه‌ای کشور در مورد پیامدهای اینترنت طبقاتی به خصوص در حوزه اقتصاد دیجیتال هشدار داد و شفاف‌سازی مسوولان ذی‌ربط درباره این مسئله را ضروری دانست.

خبر - خیلی وقت پیش
شیبا اینو,SHIB,Internet Computer,اینترنت کامپیوتر

صدها هزار کاربر جدید برای شیبا اینو

بر اساس اطلاعیه جدید منتشرشده، شیبا اینو (SHIB) اکنون به صورت بومی در پلتفرم اینترنت کامپیوتر (Internet Computer) نگهداری می‌شود و به این ترتیب، می‌تواند در معرض دید صدها هزار کاربر ارز دیجیتالی قرار بگیرد.

خبر - خیلی وقت پیش
محدودیت‌های اینترنتی,بلاک چین,ارزهای دیجیتال

جمعی از فعالان صنعت آی‌تی کشور خواستار آزادی بازداشت‌شدگان این حوزه و رفع محدودیت‌های اینترنتی شدند

جمعی از صاحبان کسب‌وکار و کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات کشور، ضمن اعتراض به محدودیت‌های اینترنتی و ارتباطی، خواستار آزادی افراد بازداشت‌شده فعال در صنعت آی‌تی شدند. ضیا صدر، از چهره‌های فعال در زمینه ارزهای دیجیتال و بلاک چین نیز از جمله کسانی است که خبر بازداشت او به‌تازگی منتشر شده است.

خبر - خیلی وقت پیش