title
به گزارش آسان بیت کوین و به نقل از «news.bitcoin»، آناتولی آکساکوف، رئیس کمیته بازار مالی در مجلس سفلی پارلمان روسیه، به روزنامه پارلمان روسیه گفت:
«فدراسیون روسیه در حال بررسی ایجاد یک استیبل کوین با پشتوانه طلا است که می تواند برای تسویه حساب های فرامرزی از جمله با ایران استفاده شود.»
وی در ادامه افزود:
«ما در مورد صدور استیبل کوین ها، دارایی های مالی دیجیتال (DFA) با پشتوانه اشیاء با ارزش خاص بحث کردیم. به عنوان مثال، من در مورد طلا صحبت کردم، شمش های طلا، پالایشگاه ها می توانند آنها را تهیه کنند یا مراکزی که طلا در آنها ذخیره می شود و در مقابل این ذخایر DFA صادر می شود.»
آکساکوف توضیح داد که پس از آن می توان از چنین استیبل کوینی به عنوان وسیله پرداخت، برای مثال در تسویه حساب های متقابل بین روسیه و ایران استفاده کرد. وی افزود:
« مقامات ایرانی نیز به این پیشنهاد علاقه نشان دادند.»
این نماینده عالی رتبه دومای دولتی در ادامه خاطرنشان کرد:
«ایران در قبال کالاهای عرضه شده توسط روسیه بدهی زیادی دارد. در عین حال، واحد پول ایران، ریال، نوسانات قابل توجهی دارد و دو نرخ برابری با دلار آمریکا دارد، نرخ رسمی مصوب بانک مرکزی ایران و نرخ بازار، که از نظر محاسبات برای صادرات روسیه نامناسب است. »
اخباری مبنی بر اینکه تهران و مسکو در حال گفتگو در مورد راه اندازی ارز دیجیتالی با پشتوانه طلا هستند، اوایل ژانویه منتشر شد، زمانی که رئیس انجمن صنعت ارزهای دیجیتال روسیه به روزنامه تجاری ودوموستی گفت که بانک مرکزی ایران در حال بررسی روی توسعه یک ارز دیجیتال با مشارکت روسیه است. این مدیر اجرایی فاش کرد که این توکن برای تسهیل تجارت در منطقه فارس استفاده خواهد شد.
ارز دیجیتال روسیه با پشتوانه طلا برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ پیشنهاد شد.
ایده انتشار یک استیبل کوین با پشتوانه طلای روسیه در ابتدا در ماه مه ۲۰۱۹ طی جلسه ای در دومای ایالتی که الویرا نابیولینا، رئیس بانک روسیه به آن ملحق شد، مطرح شد. در آن زمان، ولادیمیر گوتنف، عضو مجلس نمایندگان، پیشنهاد کرد که بانک مرکزی باید مذاکراتی را در این زمینه با سایر کشورهای بریکس آغاز کند و اصرار داشت:
«طلا کمترین آسیب پذیری است. احتمالاً میتوانیم در چین، هند و برزیل تفاهم پیدا کنیم.»
آناتولی آکساکوف گفت:
«اما اینها ارزهای دیجیتال نیستند، شاید به اصطلاح استیبل کوین باشند. پیشنهادی برای استیبل کوین «روبل طلایی» نیز در گزارشی توسط موسسه تحقیقات و تخصص VEB.RF که در تابستان ۲۰۲۲ منتشر شد، ارائه شد.»
تحت فشار تحریم های غرب، روسیه و ایران نیز در حال بررسی گزینه هایی برای استفاده از ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز برای دور زدن محدودیت ها در تجارت خارجی هستند. در آگوست سال گذشته، ایران اولین سفارش واردات رسمی خود را با استفاده از ارز دیجیتال انجام داد در حالی که روسیه در حال انجام اقداماتی برای قانونی کردن پرداختهای ارز دیجیتالی فرامرزی است. یک روبل دیجیتال و یک ریال دیجیتال که دارای پشتوانه طلا نیستند نیز در دست توسعه هستند.
لینک کوتاه: b2n.ir/s60107